Shop menü

AZ APPLE AZON DOLGOZIK, HOGY EGYSZERŰVÉ TEGYE AZ AR APPOK LÉTREHOZÁSÁT

Pontosan tudja az Apple, hogy egy eszköz akkor tud sikeres lenni, ha gazdag a tartalomkínálat, éppen ezért dolgozik azon, hogy könnyen lehessen majd tartalmakat készíteni az új szemüvegére.
Szécsi Dániel
Szécsi Dániel
Az Apple azon dolgozik, hogy egyszerűvé tegye az AR appok létrehozását

Az elmúlt hetekben rendszeresen érkeztek különböző információk az Apple vegyes valóság szemüvegéről, ami állítólag elsődlegesen a kiterjesztett valóságra szeretne már fókuszálni, de a VR tartalmakkal is használható lesz. Most a The Information arról számolt be ennek kapcsán, hogy a cég állítólag szeretné a fejlesztést nagyon leegyszerűsíteni.

Az a hír járja, hogy akár a Siri is használatba vehető lesz a fejlesztés során, a digitális asszisztens szolgáltatást munkára lehet majd fogni az applikációk létrehozásakor.

Azt pontosan egyelőre nem tudni, hogy miként nézhet majd ez ki a valóságban, de a feltételezések szerint egy olyan alkalmazás építő technológia áll majd emögött, amihez az Apple egy 2017-es felvásárlással jutott hozzá. Akkor egy akvizícióval a cupertinói alakulat bekebelezte a Fabric Software nevű startupot, melynek a megoldásait ezek szerint azóta is hasoníthatja a saját érdekeit szem elé helyezve.  

Galéria megnyitása

A The Information beszámolója szerint lehetőséget nyújt majd az embereknek az eszköz arra, hogy olyan egyszerű „appokat” hozzanak létre, amikben például virtuális állatok járkálnak a szobában a szemüveget viselő körül, a valódi lakberendezési tárgyak között. Ehhez pedig nem kell majd az állatokat bonyolult módszerekkel megrajzolni a virtuális térben, nem lesz szükség a mozgásuk programozására, és más egyéb összetett műveletekre. Csak hangutasításokkal és más, mindenki számára egyszerű műveletekkel megoldható lesz ez.

A Fabric Software olyan fejlesztésen dolgozott 2017-ben, ami automatizálta a kiterjesztett valóságban a virtuális környezeti elemek és különböző tárgyak létrehozását. Olyan eljárásról van itt szó, amit korábban már használtak olyan játékok fejlesztése során is, mint például a No Man's Sky. A kanadai startup felvásárlása előtt pedig az Apple megvette a DigitalRune nevű vállalkozást is, melynek az volt a profilja, hogy 3D játékok fejlesztését egyszerűsítsék a lehető legjobban. Az Apple célja állítólag az, hogy virtuális világokban alkothassanak majd az emberek, mint ahogy megoldható az például a Minecraftben.

Galéria megnyitása

A hírek szerint a szemüveget lehet majd arra használni, hogy 3D modelleket hozzon létre a felhasználó. Ez minden bizonnyal hasonlóan fog menni, mint például az Epic által fejlesztett RealityScan applikáció, amivel egyszerűen lehet megörökíteni különböző tárgyakat 3D felhasználásra. Ezen a téren a tapasztalatok szerint van még hova fejlődni, így mindenképpen érdekes lesz az, hogy az Apple miként kivitelezheti majd a dolgot.

Galéria megnyitása

Valószínűleg azt is megoldja majd az Apple, hogy az iPhone-ok vagy iPadek használatával lehessen alkotni térbeli grafikus elemeket, amiket utána az emberek viszont láthatnak majd a virtuális és kiterjesztett valóságban. Ezek a lehetőségek mind alkalmasak lehetnek majd arra, hogy a felhasználók szemében attraktívabb legyen majd a Reality szemüveg, ami nem lesz olcsó mulatság.

A korábbi hírek szerint az olcsóbb, Reality One nevű termék indul majd 1500 dolláros összegről, a Reality Pro szemüveg pedig akár 3000 dollárba is kerülhet majd. Az Apple a pletykákra egyébként mostanáig semmilyen formában sem reagált, valószínűleg nem is fog.

Neked ajánljuk

    Tesztek

      Kapcsolódó cikkek

      Vissza az oldal tetejére