Audiofileknek szánja friss hangkártyáját a Creative

A legújabb szerzemény külső D/A konverterrel érkezik és számos extrát kínál, amelyeknek a zenehallgatók és a YouTube-osok egyaránt örülhetnek majd.

Audiofileknek szánja friss hangkártyáját a Creative

A Creative mostanában nem sok vizet zavar a hangkártyák frontján, pedig néhány évvel ezelőtt még nagyon komoly lendülettel képviseltette magát a cég ebben a szegmensben. Most azonban úgy tűnik, hamarosan újra hallat magáról a Sound Blaster sorozat, ugyanis a hírek szerint érkezik egy Sound BlasterX AE-9-es felsőkategóriás hangkártya, amivel az audiofil, azaz a vájtfülű zenehallgatókat, játékosokat és filmnézőket próbálja megszólítani a cég.

A 300 dollár körüli áron forgalomba kerülő hangkártya PCI Express x1-es slotot igényel és ugyanazt a 3D Sound Core audió feldolgozó processzort hordozza magán, amit a játékosokat célzó AE-5 és AE-5 Pure is használ. Nagy különbség viszont, hogy a D/A konverter, ami a digitális jelekből analóg audió jeleket állít elő, ezúttal nem a kártyán foglal helyet, hanem egy különálló külső egységben, így a számítógépházban rejlő komponensek zaja nem rontja majd a hangminőséget.

Galéria megnyitása

Mivel audiofil-szintű megoldásról van szó, a cserélhető műveleti erősítők természetesen nem hiányoznak a kínálatból, hiszen sokan szeretik ezeket próbálgatni, illetve cserélgetni annak érdekében, hogy a hangzás minél inkább igazodjon saját füleik igényeihez. A Creative tájékoztatása szerint az új hangkártya 129 dB-es jel/zaj aránnyal büszkélkedik és egy ESS Sabre 32 D/A konvertert használ, ami nem egy ismeretlen megoldás a piacon.

Galéria megnyitása

A kártya audió csatlakozói között optikai ki- és bemenetet, 3,5 milliméteres hátsó, center és szub jack audió kimenetek, illetve RCA sztereó kimenet egyaránt jelen van, tápellátásáról pedig egy hattűs PCI Express tápcsatlakozó gondoskodik. A külső egységre egy 3,5 milliméteres mikrofon bemenet, egy TRRS kombó csatlakozó, valamint egy 6,3 milliméteres fejhallgató csatlakozó került, extraként pedig egy XLR portot is rejt az előlap, amihez 48 voltos fantomtápot is kapunk, hogy a csatlakoztatni kívánt – akár felsőkategóriás – mikrofon is működhessen. A doboz hátoldalára két RCA csatlakozó került.

Galéria megnyitása

A hangkártya és a külső DAC között Mini-HDMI kábel termet kapcsolatot, ami nem egy szokatlan megoldás ebben a szegmensben, hiszen ezt a csatlakozótípust nem igazán kapta fel a piac, így kicsi az esélye, hogy olyan eszközt kapcsolunk rá, ami az eltérő elektronikai bekötés miatt károsodhatna. Átalakító kábellel persze ez is lehetséges, de értelme nincs. A külső dobozon egyébként találunk még egy külön kapcsolót is, ami a magas impedanciájú fejhallgatók használatát segíti, valamint egy SBX kapcsoló is helyet kapott rajta, ami a virtuális térhangzást engedélyezheti.

Az új hangkártya a PCWorld.com információi szerint még ebben a hónapban a boltokba kerülhet, ára pedig egy híján 300 dollár lesz.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
0% THM
{{ product.displayName }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap