AMD: Bullet Physics plugin Autodesk Mayához

AMD: Bullet Physics plugin Autodesk Mayához

Az AMD a jelenleg is zajló GDC alkalmával bemutatott egy új plugint, amelyet a gyártó az Autodesk méltán népszerű 3D-s tervezőprogramjához, a Mayához kínál. A nyílt forráskóddal rendelkező Bullet Physics motorra támaszkodó kiegészítő az OpenCL szabvány segítségével biztosítja a játékfejlesztők és a 3D-s animációk készítőinek azt a lehetőséget, hogy alkotásaikat GPU alapú fizikai számítások segítségével tegyék még élethűbbé.

A Bullet  Physics motorra alapozó újdonság segítségével élethű 3D-s szimulációk elkészítésére van lehetőség, vagyis a jelenleginél élethűbben lehet majd például egy-egy karakter ruhájának mozgását ábrázolni, amelynek köszönhetően a vizuális élmény új szintre kerül. Az új kiegészítőt munkaállomásokon és asztali számítógépeken egyaránt használhatják majd a fejlesztők. Az AMD megoldása kifejezetten a gyártó saját processzoraira és ATI FirePro sorozatú professzionális szintű videokártyáira támaszkodik és legfőbb célja, hogy a fejlesztők szélesebb körben is elérhessék a GPU alapú fizikai számítás által kínált technológiai lehetőségeket és azoknak legfőbb előnyeit mind a játékokban, mind pedig a különböző 3D-s animációkban hatékonyan kamatoztathassák.

Az OpenCL technológia és a Bullet Physics motorra alapozó plugin jóvoltából tehát összességében realisztikusabb objektum- és karaktermozgás lesz megfigyelhető a vele készült filmek és játékok esetében. A pluginben rejlő lehetőségeket a gyártó a GDC 2011 alkalmával egy demó keretein belül be is mutatja majd: a résztvevők ATI FirePro V8800-as videokártyával ellátott konfigurációk segítségével kaphatnak ízelítőt a friss megoldásból.

Az AMD egyelőre nem árulta el, hogy a plugin pontosan mikor jelenik majd meg hivatalosan és a játékfejlesztők mikor juthatnak hozzá.

Neked ajánljuk

arrow_backward arrow_forward
Kiemelt
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
0% THM
{{ product.displayName }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward