Shop menü

AMAZFIT BAND 7 – ÓRIÁSI KIJELZŐ, SOK FUNKCIÓ

Nagyot nőtt az Amazfit karpántja.
Haigli Árpád
Haigli Árpád
Amazfit Band 7 – óriási kijelző, sok funkció

Szerzői értékelés

Olvasói értékelés

Kétféle ember létezik, aki szeret, és aki utál órát hordani. Utóbbi általában azért van, mivel kényelmetlennek, nagynak, nehéznek érzi az adott tárgyat a kezén. Erre kínálnak megoldást az okos karpántok, amik általában kisebbek, és visszafogottabb megjelenésűek, sokszor kifejezetten sport fókuszúak. Az Amazfit Band 7 amellett, hogy kicsi, egy igazán nagy kijelzőt kapott, és rengeteg hasznos funkcióval is ellátták.

Galéria megnyitása

Külsőleg abszolút letisztult megjelenést kapott az eszköz. Hat szín közül tudunk választani a szíjat illetően: fekete, bézs, zöld, kék, rózsaszín, és narancs, de ezen felül viszont nemigen fogunk pántokat találni a piacon ehhez az eszközhöz.

Az előlapon található egy méretes kijelző, a hátlapon pedig a mágneses töltő port, illetve egy pulzus mérő szenzor. Igen, sajnos egyetlen gomb sincsen az eszközön, ez valószínűleg költségcsökkentés és helyspórolás miatt történt. Viszont ezzel rengeteg funkcionalitást vesztünk, arról nem is beszélve, hogy mi van akkor, ha lefagyna az óra - így ez nekem egy komoly mínusz volt.

A kijelző egy 1,47 hüvelykes Amoled panel, HD felbontással és always on funkcióval. Vagyis mindig láthatjuk az időt, nem kell ehhez külön felébreszteni a kijelzőt. A megjelenítő 112%-kal nagyobb, mint az elődmodell esetében, ami így már okosórákkal is összemérhető ilyen téren. Szerintem ez az Amazfit egyik legnagyobb erőssége a konkurenciával szemben. A Xiaomi Mi Band 7 például 1,62 colos megjelenítővel bír, ami átmérőben nagyobb, viszont sokkal keskenyebb és hosszúkásabb, így például sokkal nehezebb rajta üzeneteket olvasni. 

Számos egészségfigyelő funkcióval szerelték fel az eszközt, például a pulzus, és vér-oxigén szint mérés, illetve a stressz monitorozás. Ezeket pedig a nap 24 órájában figyeli nekünk a karpánt. Az Amazfit jelzi a magas pulzust és az alacsony vér-oxigén szintet is, ami hasznos lehet olyanoknak, akik egészségügyi problémákkal küzdenek. Továbbá az alvásunkat is figyeli, méghozzá eléggé pontosan – összevetettem az Apple Watch 6-osommal, és szinte teljesen azonos eredményeket kaptam. Láthatjuk a mély, és éber alvási fázisainkat, illetve a REM fázist is, amikor általában álmodunk.

Van még egy komoly funkció, ami nem minden okos karpántban található meg, ez pedig az okos asszisztens, esetünkben az Amazon Alexa személyében. A Google Asszisztensnek jobban örültem volna, de Alexa is eléggé okos már, és számos kérésben tud segíteni. Ennél fogva egyértelmű, hogy az Amazfit rendelkezik mikrofonnal a parancsok fogadására, a válaszokat viszont nem hangszórón keresztül, hanem szövegesen kapjuk, a kijelzőn.

A Zepp OS a neve ellenére nekem egy kellemes csalódás. A felület jól meg lett dizájnolva, és könnyen átlátható, valamint számos hasznos funkcióval el lett látva, úgy mint az időjárás előrejelzés, hívás értesítés, és gyors válasz, zene vezérlés, és így tovább. Ezen felül megcsörgethetjük vele a telefonunkat, illetve vezérelhetjük a kameránkat is távolról.

Több mint 50 számlap közül választhatunk, amiből nyolc személyre szabható. Ezek közül azért nem mindegyik néz ki jól, persze ez személyes ízléstől is függ. Amivel viszont nem lehet vitatkozni, azok a számok, a Xiaomi ugyanis dupla ennyi számlapot kínál, és nagyobb szabadságot a személyre szabhatóság terén.

Galéria megnyitása

A telefonos alkalmazás remek. Letisztult, és mindent megtalálunk benne, amit csak szeretnénk, a lépésszámunktól elkezdve, az alvásunk minőségén és a pulzusszámunkon át egészen a számlapok testreszabásáig. 

Sportolás téren egyáltalán nem kell szégyenkeznie az Amazfitnek, ugyanis 120 különböző sport móddal rendelkezik, ami több mint elég. Ezek közül a sétálást, futást, eliptikus trénert, illetve az evező gép használatát automatikusan felismeri. Az úszás sem probléma vele, hiszen 5 atmoszféra nyomásnak is ellenáll, vagyis 50 méterig merülhetünk vele. Ami kifejezetten tetszett, az a Virtual Pacer mód volt: itt saját magammal, egészen pontosan a korábbi teljesítményemmel versenyeztem, ami egy remek motiváció volt.

A sok sportolás nincs jó hatással az üzemidőre egy okos eszköznél sem, viszont ez akkor nem gond, ha az alap üzemidőnk egy hónap. Ez persze az akkumulátor kímélő módban igaz csak, de az Amazfit átlagos felhasználás mellett is 18 napot ígér. Én egy hétig használtam az órát, és szinte mindent kipróbáltam rajta, nem kíméltem, de még így is azt tudom mondani, hogy két hétig is bírta volna, ami kiemelkedő.

Az Amazfit Band 7 egy remekül összerakott okoskarpánt lett, nagy kijelzővel, és hosszú üzemidővel. A magyar árát a cikk megjelenésének pillanatában még nem tudjuk, külföldön 50 dolláros ajánlott fogyasztói áron értékesítik. Ez átszámítva körülbelül 21 000 Ft, amire rájönnek még különböző költségek, ez után pedig már nem lesz a legolcsóbb a piacon.

Összefoglalás

Szerzői értékelés

Egy okos karpánt, ami már majdnem óra.
Nagy kijelző
Sok sport mód
Hosszú üzemidő
Gombok hiánya
Kevés szíj opció

Az értékeléshez kérlek jelentkezz be!

Neked ajánljuk

    Tesztek

      Kapcsolódó cikkek

      Vissza az oldal tetejére