Aliens: Colonial Marines - új fejlemények a perben

A Gearbox végül elkerüli a felelősségre vonást és nem lehet csoportos keresetet indítani.

Aliens: Colonial Marines - új fejlemények a perben

Új fejezetéhez érkezett az Aliens: Colonial Marines fejlesztője és kiadója elleni per. Mint ismeretes, a rendkívül rosszul sikerült programot olyan előzetesekkel népszerűsítették, melyek alig hasonlítottak a végleges játékhoz. Ezért két, mélyen csalódott játékos, akik a reklámokban látottak alapján vették meg a fércművet, megtévesztő reklámozás vétségének vádjával beperelték a dolgok rosszra fordulásával egymásra mutogató Gearboxot és Segát.

Előbbi ügyvédjei azzal igyekeztek menteni a helyzetet, hogy a reklámozás a zsarnokoskodó és kevés művészi szabadságot hagyó kiadó feladata volt. A Sega érdekeit védő jogtanácsosok pedig szentül állították, hogy a játék elkészítésével megbízott stúdiót vezető Randy Pitchford a japán céget épp úgy becsapta, mint a vásárlókat.

A 2013 áprilisában kezdődött ügy tehát már jó ideje húzódik és ha hihetünk a Polygon információinak, sajnos messze nem lesz akkora hatása az iparra, mint ahogy abban sokan reménykedtek. A felperesek ugyanis úgy határoztak, hogy a Gearbox ellen ejtik a keresetüket. Döntésük oka ismeretlen.

Ennél is súlyosabb gond azonban hogy a bíróság döntésének értelmében a per nem lehet csoportos kereset. Ez azért fontos, mert a helyzetet jogi útra terelő játékosok az eredeti terveik szerint azt akarták, hogy a szerintük vétkes cégek minden, az Egyesült Államok területén eladott kópia tulajdonosának fizessenek. James Donato bíró véleménye szerint viszont nem bizonyítható, hogy minden vásárló a reklámok miatt vette meg a játékot. A tárgyalás végén születő ítélet ezért csakis a két felperesre fog vonatkozni.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward