A Xiaomi és a Huawei is hajlékony üvegben gondolkodik

Az UTG technológiát mindkét vállalat adoptálhatja a jövőben érkező termékeinél.

A Xiaomi és a Huawei is hajlékony üvegben gondolkodik

A Samsung és a Huawei egyszerre mutatott be hajtogatható okostelefont, de a két vállalat ellentétes irányból közelítette meg ezt a fejlesztést a végtermékek szempontjából. Mostanra a Samsung szemmel láthatóan lépéselőnybe került, de a fejlesztés iránya részben megegyezik a legfrissebb iparági híresztelések alapján.

Egy megbízható szivárogtató olyan információkat szellőztetett meg, melyek alapján a Samsung nem egyedüliként gondolkodik a hajlékony üvegnek a létrehozásában. Az UTG, vagyis Ultra Thin Glass technológia a Huawei számára is vonzó, és állítólag a Xiaomi is ebbe az irányba indult el. A Xiaomi eddig még kész hajtogatható okostelefont nem mutatott be, de prototípust már láttunk a vállalattól, és egészen biztos, hogy komolyan gondolja ezt az irányt, csak a mostani költségek még nem elfogadhatóak a számára.

Galéria megnyitása

Eddig egyetlen UTG megoldással találkozhattunk, és az egyébként nem aratott osztatlan sikert, de ez talán annak is betudható, hogy a Samsung túlzottan sokat ígért. A dél-koreai alakulat a Galaxy Z Flip esetében már hajlékony ultra vékony üveget használ, és ezt folyamatosan úgy kommunikálta, hogy valódi üvegről van szó, de igazából ennél azért jóval árnyaltabb a helyzet. Az UTG estében egy olyan többrétegű védőfelületet kell elképzelni, ami valóban tartalmaz üveget, de hajszálvékonyan, és az sem a legfelső rétege ennek.

Galéria megnyitása

Az UTG egy átment az üveges és a műanyagos hordozó között, ami mindenképpen jobb, mint a műanyag réteg, sokkal közvetlenebb érzést tud biztosítani, de nem érdemes ugyanarra a hatásra számítani, mintha valódi üveghez érne az ujjával az ember. Az Ultra Thin Glass révén jobb minőségérzetet tudnak biztosítani a hajtogatható okostelefonok, és az ilyen megoldások is folyamatosan fejlődni fognak.

A Samsung kapcsán például már azt is lehet tudni, hogy összefogott a Gorilla Glasst is készítő Corninggal, hogy még jobb és nagyobb volumenű lehessen az UTG gyártása. Jelenleg ezt az üveget más beszállítóktól szerzi be a vállalat, és mint azt megtudhattuk, rendkívül magas a költsége az eszköz előállítási költségéhez képest.

A Huawei még az idei évben bemutathatja a harmadik hajtogatható eszközét a Mate X és a Mate Xs után, ha semmi nem jön közbe. Persze a vállalat számára ez a mostani egy nagyon nehéz időszak, de egyértelműen látszik, hogy a kihívásokkal teli úton is ugyanúgy halad tovább, ahogy azt eddig tette. Nem húzza be a féket az innovációs fejlesztések esetében, akár megtérülő megoldásról van szó, akár nem. (És a hajtogatható okostelefonok egyelőre eléggé masszívan az utóbbi kategóriába tartoznak, hiszen éppen a Huawei-től tudhattuk meg korábban, hogy dollármilliós veszteséget jelentenek még napjainkban ezek a termékek.)

Galéria megnyitása

Az UTG üveget elvileg nemcsak olyan okostelefonokon használhatják majd fel a vállalatok, amik hajtogathatóak, hanem akár olyanoknál is, amiknél a képernyő körülöleli a burkolatot. Ilyen volt korábban például a Xiaomi Mi Mix Alpha, ami döbbenetes látványt nyújtott. Szóval talán ennek az utódjánál is visszaköszönhetne az ultra vékony védőüveg a házon.

Neked ajánljuk

Kiemelt
Csak gépösszerakó
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap