Shop menü

A TWITCH-EN SZTORIZGATHATNAK MAJD A FELHASZNÁLÓK

Egy újabb alkalmazásban jelenik meg az átmeneti megosztási lehetőség, újabb módja lesz az exkluzív tartalmak terjesztésének is.
Szécsi Dániel
Szécsi Dániel
A Twitch-en sztorizgathatnak majd a felhasználók

A sztoriláz nem áll meg, lassan nehéz lesz olyan platformot mondani, ahol ez a tartalommegosztási formátum nem veti meg a lábát. Az átmenetileg, általában 24 órán keresztül látható fotók, videók a Snapchat nevéhez köthetők, de az Instagram adott ennek akkora lökést, hogy már a Telegramon és a Spotify-on is lehet sztorikkal találkozni valamilyen formában.

A sorban a legújabb név a Twitch, a világ legnagyobb streaming platformján a felhasználók többféle módon léphetnek interakcióba a követőikkel. A sztorik egy újabb módot biztosítanak majd a készítőknek arra, hogy a közösségüket erősítsék, és többet mutassanak magukból, a hétköznapjaikból a követőik számára.

A Stories funkció általában nagyon hasonlóan néz ki a különböző szolgáltatásokon belül, itt sincs ez másként. A kiemelt tartalomkészítők fényképeket, szöveges üzeneteket, videókat posztolhatnak ki, ezt pedig a közönségük, közösségük 48 órán keresztül láthatja. Szóval itt a megszokotthoz képest annyi különbség akad, hogy nem egy, hanem két napot követően fognak maguktól eltűnni a feltöltött anyagok. Egyelőre főleg a mobilos alkalmazásra koncentrálva született meg a Stories lehetőség.

A készítők az okostelefonjukat használva tudnak majd átmentileg megtekinthető tartalmakat feltölteni a Twitch-re, és a felhasználók is a mobilon látják majd ezeket egy külön felületen, ami folyamatosan frissülni fog az elérhető anyagok fényében. Ez azonba változni fog, első körben még csak egy szűkebb közönségnek érhető el a funkció, nem mindenki számára, és ez is változni fog.

Galéria megnyitása

Azok tudnak majd történeteket megosztani először, akik benne vannak a partnerprogramban, és havi rendszerességgel indítanak élő streameket. Sajnos még csak néhány elhintett képet kaptunk arról, hogy néz majd ez ki pontosan, de a látottak alapján nagy különbség nem lesz ahhoz képest, mint amivel eddig találkozhattunk más fejlesztőknél.

A történetekkel a készítők lehetőséget kapnak majd arra, hogy olyankor is mutassanak valamit magukból, amikor éppen offline időtöltéssel vannak elfoglalva, nem streamelnek élőben. Arra is alkalmas lesz ez, hogy például bejelentsék a közelgő bejelentkezéseket és egyéb aktuális információkat.

Azok a felhasználók, akik legalább 30 egyedi támogatóval rendelkeznek, lehetőséget kapnak arra is, hogy exkluzív posztokat tegyenek közzé. Ezek korlátozhatók csak a feliratkozókra, gift subokra. Ezzel a felhasználók még vonzóbbá tudják tenni a támogatási opciót. A Twitch pedig nem volt rest külön kiemelni, hogy érdemes lesz ezt a lehetőséget mindenkinek kihasználni, mert ezáltal „még több értéket teremthetnek” (nagyobb bevételre tehetnek szert) az exkluzív tartalmakkal.

Galéria megnyitása

A sztorikra a követők reakciókkal tudnak visszajelzéseket küldeni, amik értékesek lehetnek a készítőknek. Emellett pedig a bejegyzéseket megosztók látják majd azt is, hogy mennyi embert tudtak elérni egy-egy megosztásukkal. A nézettségi adatokat is hasznos információkat nyújthatnak.

Sok platformon egyébként mostanra már meg is szűnt az átmeneti megosztás, rá kellett arra jönnie a vállalatoknak, hogy ez nem működik mindenhol. Az pedig, hogy a Twitch esetén éppen siker vagy kudarc lesz, igazából csak később fog kiderülni. A bevezetéskor még biztosan sokan felkapják, de az lesz az érdekes, hogy hosszabb távon mit fog mutatni az aktivitás szempontjából.

Neked ajánljuk

    Tesztek

      Kapcsolódó cikkek

      Vissza az oldal tetejére