A TU102-es GPU tartalma

-

A TU102-es GPU tartalma

Az Nvidia a hétfői bejelentés alkalmával nem árult el minden részletet a GeForce RTX 2080 Ti GPU-jával kapcsolatban, így az egység pontos felépítésével kapcsolatban nem derült ki túl sokminden. Azóta szerencsére változott a helyzet, így most már nem titok, hogy a 754 négyzetmilliméteres kiterjedésű, 18,6 milliárd tranzisztort tartalmazó TU102-es grafikus processzor mi mindent rejt. Azt persze hozzá kell tenni, hogy ez a GPU valójában több erőforrást is tartalmaz, de ezek inaktívak – eredetileg 4608 aktív CUDA mag lapul benne, csak úgy, mint a Quadro RTX 8000-es és a Quadro RTX 6000-es videokártyák fedélzetén található egységben.

Galéria megnyitása

Az RTX 2080 Ti által használt GPU tehát összesen 6GPC tömböt rejt, amelyek egyenként 12 SM tömbbel rendelkeznek, így összesen 72 SM tömb van. Egy-egy ilyen SM tömb belsejében 64 CUDA mag, 8 Tensor mag és 1 RT mag foglal helyet. A GPU fedélzetén összesen 288 textúrázó és 96 renderelő egység dolgozik, valamint minden egyes GPC-re jut 6 geometriai egység, azaz összesen 36-an vannak. Tensor magokból összesen 576, míg RT magokból összesen 72 található a chipben.

Maga a GPU 384-bites memória-adatsínnel rendelkezik, ami 14 GHz-es GDDR6-os memórialapkákhoz kapcsolódik. Az RTX 2080 Ti esetében „csak” 352-bit széles az aktív memória-adatsín, amin 11264 MB-nyi GDDR6-os fedélzeti memória osztozik. A memória-sávszélesség 616 GB/s-os értéket képvisel.

A TU102-300A-K1-A1 variáns 12 nm-es gyártástechnológiával készül és két NVLink csatornát is tartalmaz, ami a következő generációs Multi-GPU összeköttetés alapját képviseli.

Neked ajánljuk

Kiemelt
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
0% THM
{{ product.displayName }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap