Shop menü

A THERMALTAKE IS BELÉP A GAMER MONITOROK SZEGMENSÉBE, RÖGTÖN KÉT ÚJDONSÁGOT IS ELŐRÁNTOTTAK A KALAPBÓL

Egy sík és egy ívelt kijelzős gamer monitorral indítja pályafutását a Thermaltake a gamer monitorok piacán.
Víg Ferenc (J.o.k.e.r)
Víg Ferenc (J.o.k.e.r)
A Thermaltake is belép a gamer monitorok szegmensébe, rögtön két újdonságot is előrántottak a kalapból

A Thermaltake fejest ugrott a gamer monitorok szegmensébe, ahol rögtön kétféle megjelenítőt is kínál, eltérő kivitelben, de egyformán 2560 x 1440 pixeles natív felbontással fűszerezve. A kisebbik példány, vagyis a TGM-I27FQ egy 27 hüvelykes megoldás, ami sík IPS panelt használ, míg a nagyobbik, vagyis a TGM-V32CQ már 32 hüvelykes ívelt VA panelt vethet be.

Kezdjük a sort a kisebbik verzióval, a TGM-I27FQ-val, ami egy 165 Hz-es maximális képfrissítési rátával ellátott Fast IPS panelt hordoz. Ennél a monitornál 400 nit tipikus fényerősségre és 1000:1 statikus kontrasztarányra számíthatunk. A 8-bit+FRC technológiát alkalmazó panel  maximum 1,07 milliárd színárnyalat megjelenítésére képes, színhűsége a DCI-P3 színtér 95%-os lefedésére elegendő, ami nem egy rossz érték, sőt. Az új panel kellően gyors is, hiszen a GtG válaszidő mindössze 1 ezredmásodperces értéket képvisel.

Természetesen dinamikusan váltakozó képfrissítési ráta is rendelkezésre áll AMD FreeSync Premium és Nvidia G-Sync Compatible támogatás keretén belül, ezek a 48 Hz és a 165 Hz közötti frekvenciatartományon belül működhetnek, így sokféle gamer videokártyával lehet kiaknázni a bennük rejlő lehetőségeket. A tükröződés-gátló bevonattal ellátott panel szokás szerint 178 fokos betekintési szögekkel rendelkezik. A videó bemenetek között ezúttal két HDMI 2.0-s és egy DisplayPort 1.4-es port sorakozik, de ezeken kívül két darab USB Type-A, egy 15 W-os töltőteljesítmény leadására képes USB Type-C, valamint egy 3,5 milliméteres Jack Audió port is jelen van a kínálatban. Beépített hangszórókat ezúttal nem kapunk. A maximum 65 W-os fogyasztás mellett üzemelő monitorhoz egy rendhagyó dizájnnal rendelkező állvány is jár, ami a kijelző döntésére (-5/+20 fok), elforgatására (+/-30 fok), magasságának állítására (0-80 mm), illetve pivot/portré módba történő elforgatására is lehetőséget ad. Ha ez mind nem lenne elég, VESA 75-ös támogatás keretén belül fali konzolra vagy flexibilis karra is felszerelhető a termék, ami állvánnyal együtt 6,1 kilogrammot nyom, állvány nélküli tömegét azonban nem részletezi a hivatalos weboldal.

A másik monitor, vagyis a TGM-V32CQ már teljesen más dizájnt alkalmaz, már ami az állványt illeti: ennél a terméknél letisztultabb, sallangmentesebb kivitelt láthatunk, az ívelt panel azonban így is különlegesség teszi a terméket. Az 1000R hajlítási sugárral rendelkező VA panel 31,5 hüvelykes képátlóval érkezik és 400 nit tipikus fényerősség elérésére képes. A statikus kontrasztarány ebben az esetben már magasabb, hála a VA panelnek, így 3000:1 értékre számíthatunk, a felbontás viszont változatlanul 2560 x 1440 pixeles. A 178 fokos betekintési szögekkel büszkélkedő monitor 4 ezredmásodperces GtG és 1 ezredmásodperces MPRT válaszidővel rendelkezik, a panel felülete pedig tükröződés-gátló bevonatot is kapott. A 8-bit+FRC technológia jóvoltából ezúttal is 1,07 milliárd színárnyalat megjelenítésére van mód, színhűség terén viszont ez a panel szerényebb képességekkel rendelkezik, hiszen csak 90%-ban képes lefedni a DCI-P3 színteret.

Az AMD FreeSync Premium és az Nvidia G-Sync Compatible támogatás ezúttal is rendelkezésre áll, ezek viszont itt már 48 és 170 Hz között használhatóak. A videó bemenetek közé szintén két HDMI 2.0-s és egy DisplayPort 1.4-es csatlakozó került, viszont itt már nincsenek USB portok, de egy 3,5 milliméteres Jack Audió kimenetet azért kapunk a fejhallgatókhoz. Az 58 W-os maximális fogyasztás mellett dolgozó monitor egy remekül testreszabható állványt kapott, ami a kijelző döntését (-5/+20 fok), elforgatását (+/- 20 fok), illetve magasságának állítását (0-110 mm) egyaránt támogatja, valamint pivot/portré módot is kínál. VESA 75-ös támogatás persze itt is rendelkezésre áll a fali konzolokhoz és a flexibilis karokhoz, az állvány nélküli tömeget azonban itt is homály fedi, csak a teljes nettó tömeget adták meg, ami 7,5 kilogramm.

Az újdonságok közül a 27 hüvelykes TGM-I27FQ 339,99 dolláros áron kapható, míg a 31,5 hüvelykes valós képátlóval rendelkező TGM-V32CQ esetében 309,99 dolláros listaár van érvényben. Ezzel a Thermaltake termékei lényegében a vetélytársakhoz igazodnak, már ami az árat és a felszereltséget illeti. Az első tesztek majd azt is megmutatják, mennyire jók az újdonságok, amelyekkel a gyártó igazából nem akarja letarolni a gamer monitorok piacát, mindössze egy egészséges belépést kivitelez általuk.

Neked ajánljuk

    Tesztek

      Kapcsolódó cikkek

      Vissza az oldal tetejére