A tavalyi bukta után komoly változások lesznek a FIFA 21 karrier módjában

Szeretnél menedzser lenni? Akkor van egy jó hírünk!

A tavalyi bukta után komoly változások lesznek a FIFA 21 karrier módjában

Az EA Sport elkezdte közölni az első információkat az idén érkező FIFA 21 karrier módjával kapcsolatban. A stúdió azért igyekszik már jó előre találni néhány információt, mert a tavalyi FIFA 20-ba épített karrier mód finoman szólva is jó nagy bukás lett, rengeteg hibával és hiányossággal.

Nem kellett sok, hogy az egész virálissá váljon, és elinduljon a közösségi médiában a #FixCarreerMode hashtag.

Úgyhogy ezúttal az EA Sports komolyabban vette a dolgot, és az első dolog, hogy bekerül az úgynevezett Match Sim. Ez a nevének megfelelően egyfajta szimulációs felület, ahol valójában a számítógép játssza le a mérkőzést, de kedvünk szerint beugorhatunk mi is, például a fontosabb pillanatokra, mondjuk egy büntetőrúgásra. 

Menet közben folyamatosan nyomon követhetjük a mérkőzések adatait, a játékosaink statisztikáit, teljesítményét, kitartását, és ezek alapján hozhatunk különböző stratégiai és taktikai döntéseket, cseréket. Persze nem kell olyan kidolgozottságra számítani, mint egy Football Manager esetében, de azért ez is valami.

Alaposan átalakul a "growth system"-nek nevezett fejlődési rendszer is, ami valójában azt takarja, hogy a különböző pozíciókban futbalozó játékosaink idővel "előrébb" léphetnek - például egy hátsó védőből középpályás lehet. Folyamatosan nyomon követhetjük majd, hogy az edzések során hogyan változnak játékosaink tulajdonságai, és ez alapján milyen pozíciókra lehet érdemes beosztani őket.

Bekerült a karrier módba egy "match sharpness" nevű szisztéma is, ami azt igyekszik megmutatni, hogy az adott játékosunk mennyire fog pengén teljesíteni a mérkőzés kiélezett helyzeteiben.

Ezt a képességet aktív edzéssel fejleszthetjük, ami azt takarja, hogy játékosaink olyan csoportos gyakorlatokat végeznek, ami megnöveli annak esélyét, hogy a fontos pillanatban a támadóink betalálnak a kapuba, a védőink pedig leszerelik az ellenfél játékosát. Megerősítést nyert, hogy a karrier mód során lehetőségünk lesz kölcsönt is felvenni, hogy ezzel fedezzük a játékosok megvásárlását, vagy az átadás kötelező költségeit.

Az Ultimate Team sem marad érintetlen

Az EA Sports megerősítette, hogy a Fifa Ultimate Team (FUT) lehetőséget ad majd a kooperatív játékra, különálló jutalmakkal a Division Rivals és a Squad Battles esetében. Az előrelépésünket hétről-hétre követhetjük, és teljesen új kooperatív célok elérését tűzhetjük ki magunk elé, ha egy barátunkkal közösen játszunk.

Fontos megemlíteni, hogy a FUT-ban történő előrahaladásunk átvihető a jelenlegi konzolokról az új generációra (és vissza), de csak egy konzolcsaládon belül - tehát az Xbox One és Xbox Series X, valamint a PS4 és PS5 között. A leaderboardok és a játékos vásárlások működni fognak viszont a plaformok között, azonban keresztplatformos multiplayerre továbbra sem lehet számítani.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap