A Steam visszafizeti az elégedetlen vásárlók pénzét!

Megtört a Valve makacs ellenállása, végre mindenki visszakérheti majd a pénzét. Feltételek természetesen vannak.

A Steam visszafizeti az elégedetlen vásárlók pénzét!

Bár a több mint 125 millió regisztrált felhasználóval rendelkező Steam népszerűsége vitathatatlan és töretlen, az oldalt üzemeltető Valve-ot számos kritika érte az évek során a vásárlókat védő pénzvisszafizetési garancia szinte teljes hiánya miatt. A jelek szerint azonban az utóbbi időben az ausztrál fogyasztóvédelem és az EU illetékeseinek fokozott figyelmét élvező cég annyi év után végre feladta korábbi, igen határozott álláspontját.

A váratlanul megváltoztatott szabályokértelmében ugyanis, ha egy digitálisan megvett játék nem nyeri majd el a tetszésünket a jövőben, akkor minden különösebb hercehurca nélkül vissza fogjuk tudni kérni az érte kiadott pénzt, amihez legkésőbb egy héttel a reklamációnk nyugtázása után juthatunk majd hozzá. Fontos azonban észben tartanunk, hogy panaszunk alapesetben csakis akkor számít majd jogosnak, ha a vásárlás óta még nem telt el két hét, és az érintett alkotással nem játszottunk többet két óránál.

Ugyan akkor is élhetünk majd kifogással, ha nem felelünk meg a kritériumoknak, de ebben az esetben egyáltalán nem biztos a siker. Ugyanakkor, a különféle fórumokon olvasható hozzászólások alapján már vannak olyanok, akik állításuk szerint úgy szerezték vissza a pénzüket, hogy két hétnél régebben vették meg a reményeiket be nem váltó címet és két óránál többet fecséreltek el rá az idejükből.

Próbálkozni tehát lehet és érdemes is, de persze ésszerű határokon belül. A DLC-k esetében az fog számítani, hogy mennyit játszottunk az alapjátékkal a letölthető tartalom megvásárlását követően. A Steamen árult filmekre pedig érthető módon azok hossza miatt nem lesz érvényes a garancia.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward