A Skynet eredetét mutatták volna be a Terminator Genisys folytatásai

Eredetileg trilógiának szánták, de semmi nem lett belőle.

A Skynet eredetét mutatták volna be a Terminator Genisys folytatásai

Miután a 2009-es Terminator: Salvation után mind a rajongók, mind a kritikusok rossz szájízzel távoztak a mozikból, a készítők megpróbálták visszaterelni a sorozatot a megfelelő irányba. Ebből a 2015-ös Terminator Genisys, ahol visszahozták a központba Arnold Schwarzeneggert, és mellé tették a Trónok harca miatt éppen nagyon népszerű Emilia Clarke-ot, a mindig kiváló Jason Clarke-ot, valamint a közepesen nem kiváló Jai Courtney-t.

Sajnos azonban ez sem jött be. A film összességében 440 millió dollárt hozott, ami egy ilyen költségvetésű produkciónál közel sem elég, ráadásul az Egyesült Államokban mindössze 89 millió dollárt termelt, ami gyakorlatilag szégyenletes teljesítmény.

Ez pedig azt jelentette, hogy a Terminator Genisys ugyan eredetileg trilógiának készült, a további folytatásokat, valamint a mellé tervezett sorozatot is lelőtte a stúdió. Ezt követően inkább egy másik filmmel. a Terminator: Dark Fate-tel próbálkoztak, ami ignorálta a Terminator 2 utáni eseményeket, ráadásul Schwarzenegger mellé visszahozták Linda Hamiltont is. Biztatóan hangzott az is, hogy Tim Miller ült a rendezői székbe, producerként pedig James Cameron tevékenykedett.

Végül azonban a Terminator: Dark Fate még nagyobb bukás lett a mozikban, mint a Genisys, és mindössze 261 millió dollárt sikerült összelapátolnia világszerte.

Pedig a készítőknek komoly tervei voltak a Genisys folytatásait illetően. Behoztak volna egy alternatív idővonalat a történetbe, ami kifejtette volna a Matt Smith által alakított T-5000-es karakter eredetét, és jobban megismerhettük volna a félig robottá alakult John Connor hátterét is, miután a Skynet elfogta őt.

A filmekért felelős író és producer, Patrick Lussier többek között erről is beszélt a minap: szerinte a Genisys inkább a Terminator 2 rajongóinak igyekezett megfelelni, a folytatások azonban számos új karaktert hoztak volna be és mozgalmasabbak lettek volna. Ezen kívül pontosabban megismerhettük volna azt is, hogy honnan ered a Skynet, valamint választ kaphattunk volna arra is, hogy miért a Matt Smith által alakított robot volt az első fizikai forma, amiben a Skynet testet öltött.

A John Connort alakító Jason Clarke csak annyit tud felidézni a tervezett történetből, hogy a második rész ténylegesen ott kezdődött volna, hogy a Skynet elrabolja Connort, aki aztán félig ember - félig gép hibridként tér vissza, és hogy a történet több idősíkon játszódott volna.

Akárhogy is, ennyi sorozatos bukta után a Paramount valószínűleg jó időre félretette a Terminator-sorozatot. Kérdés, hogy a jövőben egyáltalán lehet-e még létjogosultsága visszahozni, de azért láttunk már rá példát, hogy kvázi halottnak hitt franchise-okat sikerült ügyesen feltámasztani egy megfelelő forgatókönyvvel - gondoljunk csak például a új Majmok bolygója-filmekre.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap