A Panasonic a félvezető-piacról is kiszállt

A vállalatnál leépítik azokat a részlegeket, amelyekben már nem látnak potenciált.

A Panasonic a félvezető-piacról is kiszállt

A Panasonic háza táján elég komoly változások mennek végbe ebben az időszakban. Nemrégiben kiderült, hogy a nagy és neves vállalat végérvényesen kiszáll az LCD piacról, ahol 2016 óta már csak speciális felhasználásra szánt kijelzőket gyárt, ugyanis 2016-ban az LCD televíziók szegmensét már otthagyta. Az így felszabadult gyártókapacitást elsősorban elektromos autókba szánt akkumulátorokra fordítják majd.

Galéria megnyitásaÚgy tűnik, a céges struktúra egyéb területen is változni fog, ugyanis kikerül a repertoárból a félvezető-üzletág, amely a Semiconductor Solutions nevet viselte házon belül. Ez az üzletág a 80-as és 90-es években komoly jelentőséggel bírt, amikor Japán félvezetőgyártása igen komoly kapacitással dolgozott, ám azóta átalakult a piac. Mára az említett üzletág nem profitábilis, hála a tajvani és a kínai félvezetőgyártóknak, akikkel nehéz versenyezni. Éppen ezért ez az üzletág éves szinten 215 millió dollárnál is nagyobb veszteséget termel éves szinten, így hosszabb távon nem érdemes megtartani.

Éppen ezért a Panasonic vezetése úgy döntött, hogy a szóban forgó üzletágat értékesíti, a vevőt pedig már meg is találták. Az új tulajdonos a Nuvoton Technology Corporation lett, amely a Winbond Electronics Corporationből vált ki 2008 folyamán, ám a Winbond a maga 61%-os részesedésével többségi tulajdonos benne.

A Panasonic becslése szerint idén 27%-os esés várható ebben az üzletágban működésből befolyó bevétel terén, amelynek az az oka, hogy a teljesítmény csökken. A vállalat korábban pont ezért döntött az üzletág eladása mellett, hiszen szeretnének kilépni minden olyan piacról, amelyben már nem látnak potenciált – ezért hagynak fel az LCD panelek gyártásával is, hiszen a kínai gyártók nagyon erős versenytársnak bizonyultak termelékenység és árak terén.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap