A Mozilla beszáll a VPN piacra

A Mozilla beszáll a VPN piacra

Több hónap béta időszak után a Mozilla elérkezettnek látta az időt, hogy megjelenjen a privát adatkommunikációt biztosító szolgáltatása, a Mozilla VPN.

A Virtual Private Network hálózatok célja, hogy az ilyen szolgáltatást használó felhasználók kiléte ne lehessen kideríthető az IP cím útján, hanem el tudja rejteni ezt a fajta digitális ujjlenyomatát cégek, vagy akár a kíváncsiskodó államok elől is. Viszont nem csak emiatt lehet fontos, hanem azért is, mert egyes országokban bizonyos szolgáltatások elérhetetlenek, így a geolokációs korlátozások megkerülhetőek, vagy pedig egyszerűen titkosított beszélgetést szeretnénk folytatni valakivel, akivel szemben akár IP cím nyomot sem szeretnénk hagyni. Számtalan oka lehet tehát a VPN használatának.

Viszont nem minden VPN egyformán megbízható, van, amelyik bár elrejti a valódi kilétünket, de a szolgáltatás maga mégis valamilyen formában mégis leköveti a felhasználó internetes mozgását és profilozza azt, hogy ezt az adatot értékesítse.

Éppen ezért fontos, hogy megbízható VPN szolgáltatót válasszunk magunknak és e célból érkezett meg a Mozilla alapítvány szolgáltatása is. Mint írják, nincs semmilyen ostoba adatfelhasználási feltételük, egyszerűen nem tartanak meg semmit sem a felhasználói adatokból.

A Mozilla megoldása havi 5 dollárba kerül, viszont ezt 5 ezközön is használhatjuk adatforgalmi korlát nélkül is. A Mozilla VPN egyelőre még nem érhető el hazánkból, de a hivatalos bejelentés szerint az év folyamán azon lesznek, hogy minél több országban működőképessé tegyék a szolgáltatást. 

A céljuk az, hogy gyors, megbízható és biztonságos szervereket nyújtsanak. Jelenleg ezt Androidon, iOS-en és PC-n tudják nyújtani, a Mac és a Linux támogatás viszont csak később érkezik. A hivatalos oldalon fel lehet iratkozni az értesítésre, ami jelez, ha hazánkból is elérhetővé válik a szolgáltatás.

Neked ajánljuk

Kiemelt
Csak gépösszerakó
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap