A Marvell tulajdonába kerülhet az Aquantia

A cél elsősorban az, hogy a Marvell részesüljön az önvezető autók piacán várható növekedésből.

A Marvell tulajdonába kerülhet az Aquantia

A Marvell vezetése néhány órája jelentette be, hogy szándéknyilatkozatot kötöttek az Aquantia csapatával, amelynek értelmében a gigabites hálózati vezérlőiről ismert vállalat hamarosan a Marvell tulajdonába kerülhet. A dolgok jelenlegi állása szerint a két vállalat igazgatótanácsa már elfogadta a megállapodást, így most már csak a hatóságoknak kell elvégezniük a szükséges vizsgálatokat ahhoz, hogy az Aquantia a Marvell birodalom részévé válhasson. A tranzakció keretén belül a Marvell részvényenként 13,25 dollárt fizet az Aquantia részvényesi körének, vagyis a teljes összeg 452 millió dollár lesz. Cserébe a Marvell nagyon fontos szellemi tulajdonhoz jut, de ami még ennél is fontosabb, megkapja az Aquantia üzleti kapcsolatait is, így egyebek mellett az Nvidia is a partnerévé válik.

Galéria megnyitása

Az Aquantia egyébként nagyrészt a több gigabites adatátviteli sávszélességet biztosító vezetékes hálózati vezérlőiről ismert, amelyek 2,5 Gbps-os, 5 Gbps-os és 10 Gbps-os támogatással rendelkeznek. Ezeket a vezérlőket jelenleg a PC piacon, az adatközpontok szegmensében és az autóiparban is használják, ám a felsorolásból a jelek szerint utóbbi az, ami megragadta a Marvell figyelmét, ugyanis a vállalat ezen a téren szeretne rövidebb távon fejlesztéseket elérni. Márpedig az Aquantia több gigabites vezetékes hálózati vezérlői ide remekül passzolnak, hiszen segítenek abban, hogy a Level 4 és Level 5 szintű önvezető autók vezetékes sávszélesség-igényét biztosítani lehessen. Ezen a téren az elkövetkező évek folyamán nagy pezsgés lesz, így érthető, hogy a Marvell is szeretné kihasítani a piac tortájából a maga kis szeletét.

Galéria megnyitása

Az új szerzeménynek köszönhetően az Nvidia is karnyújtásnyira kerülhet, hiszen az Aquantia jelenleg az Nvidia Xavier és Pegasus Drive AGX rendszerek keretén belül egyaránt együttműködik az Nvidiával, ezeket a rendszereket pedig több autógyártó is beépíti érkező modelljeibe, azaz óriási lehetőségek nyílhatnak a Marvell előtt.

Érdekes adalék, hogy az Aquantia elég régóta képtelen kitörni a startup üzemmódból, azaz régóta nem képes profitot termelni. Remekül szemlélteti ezt a tényt a 2019-es pénzügyi év első negyedévében nyújtott teljesítmény, ugyanis a 17 millió dolláros teljes árbevételre 13 millió dolláros veszteségi jutott, ami messze nem ideális. A Marvell segítségével ezen a téren komoly javulás várható, így a fő üzletág fennmaradása biztosított lehet, sőt, a növekedés előtt sem lesz semmi akadály. A felvásárlást persze nem a legutóbbi pénzügyi negyedév teljesítménye indokolta, hiszen egy efféle megállapodást több hónapnyi egyeztetés előz meg.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
0% THM
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap