Kizárólag DirectX 11 támogatás mellett fut tovább a Fortnite

Eddig a korábbi DirectX verziót is támogatta a játék, ám ennek a 10. szezon érkezésével vége szakad – az újabb videokártyákra fókuszál a fejlesztőcsapat.

Kizárólag DirectX 11 támogatás mellett fut tovább a Fortnite

Az Epic Games nemrégiben egy Twitter bejegyzés keretén belül közölte a Fortnite rajongóival, hogy a következő szezontól kezdve (Season 10) már csak DirectX 11-es támogatással ellátott videokártyákat lehet használni a népszerű Battle Royal játékban. Ez persze nem túl meglepő, hiszen a minimális követelmények között eddig is DirectX 11-es támogatással ellátott videokártyákat jelöltek meg. Az ajánlás szerint Nvidia fronton legalább GeForce GTX 660-as, AMD fronton pedig legalább Radeon HD 7870-es termékre volt szükség. Az Intel HD Graphics sorozatú iGPU-i esetében legalább a HD 4000-es sorozatra volt eddig is szükség, ha játszani szerettünk volna a népszerű címmel, igaz, ez már az abszolút minimum, azaz sok kompromisszumot követel meg.

Galéria megnyitása A DXdiag ablak Az új gyakorlat lényegében nem érinti majd a játékosok döntő többségét, hiszen a DirectX 11 2009-ben jelent meg, így közel egy évtizede támogatja a videokártya-ipar, viszont azoknak, akik eddig még ennél is régebbi videokártyával próbáltak érvényesülni a Fortnite világában, a Season 10 érkezésével újabb modellre kell váltaniuk, amennyiben a fenti követelményeket nem teljesíti az adott videokártya. Az aktuális DirectX támogatás „szintjét” egyébként nagyon egyszerű ellenőrizni: csak meg kell nyomnunk a Win + R billentyűkombinációt, majd a felugró futtatás menübe be kell írni: dxdiag és nyomni kell egy entert. A diagnosztikai ablak alján megtaláljuk a támogatott DirectX verziót.

Aki a DirectX 11-re történő váltás miatt új videokártya vásárlására kényszerül – akár a DirectX 11 támogatás hiánya miatt, akár azért, mert a DX 11 támogatással rendelkező régi videokártya már amúgy is túlságosan lassú volt –, a GPU Check weboldal segítségével megnézheti, milyen modellben érdemes gondolkodnia különböző minőségbeállítások és felbontások esetén. A végeredményt nyilván egyéb komponensek is befolyásolják majd.

Nagy általánosságban egy GeForce GTX 1050-es sorozatú, illetve egy Radeon RX 560-as sorozatú videokártya már elég lehet a Full HD játékélményhez akár „Ultra” minőségbeállítás esetén is. Igaz, ekkor a minimális FPS szint sajnos még bőven beeshet a játszható szint alá, így az említett videokártyáknál érdemesebb a„High” presetet választani, hiszen akkor még folyékonyabb képi megjelenítéshez juthatunk, akár AMD FreeSync vagy Nvidia G-Sync támogatás mellett is. Ha a felsoroltaknál erősebb videokártyát választunk, akkor az Ultra minőségbeállítás előtt sem állhat akadály, sőt, a WHQD és az UHD felbontást is célba lehet venni, természetesen modelltől függően. Utóbbi szinthez persze már a felsőkategóriából érdemes válogatni, ahogy azt a linkelt eredmények is mutatják.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
0% THM
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap