A HP felpörgette a 3D nyomtatást a koronavírus elleni küzdelemben

A vállalat számos eszközt elkezdett már gyártani, néhány dolgot szabadon nyomtathatóvá tett, és egy sor további 3D nyomtatásos terven dolgozik.

A HP felpörgette a 3D nyomtatást a koronavírus elleni küzdelemben

A 3D nyomtatás elképesztően sok területen megjelent már, és most a HP úgy döntött, hogy a koronavírus elleni harcban is a lehető legtöbb módon megpróbálja hasznosítani ezt a technológiát. A vállalat a digitális gyártási közösségével együtt eléggé sok területet talált, ahol a 3D nyomtatás különböző módon bevethető, és ezeknek a sora még bővülni is fog a cég reményei szerint.

A HP ezen a területen most szinte minden partnerével azon dolgozik, hogy az egészségügyben hasznos eszközöket állítson elő a modern eljárásokkal. A cég részben ezzel is szeretné segíteni a koronavírus-járvány megfékezését. Az elmúlt években a HP körül egy olyan nagy tapasztalattal bíró csapat gyűlt össze, amiben hatalmas potenciál van, és talán nem is gondolnánk, hogy milyen dolgokat elő lehet állítani manapság a 3D nyomtatással az egészségügy számára.

Több 3D kutatási és fejlesztési központtal is rendelkezik a Hewlett-Packard, nemzetközi szinten található ilyen létesítmény Európán belül Barcelonában, az Egyesült Államokban pedig Corvallisban, San Diegoban és Vancouverben (Washington). Ráadásul nemcsak ezekben, hanem a HP létesítményein kívül is folyik a munka, a cég ugyanis nagyon sok 3D nyomtatásban érdekelt partnerrel dolgozik együtt, akik szintén hozzájárulnak most a vállalat által kitűzött célhoz.

Galéria megnyitása
Lélegeztető komponens 3D nyomtatással

A programban résztvevők azon vannak, hogy a 3D nyomtatást a lehető legtöbb módon használják ki a jó cél érdekében. Mostanra például olyan eszközöknek a legyártását sikerült megoldani, mint a védőmaszkok, arcvédő pajzsok, és olyan maszkkiegészítők, mint a rögzítésre szolgáló elem. A HP ezeken felül tud gyártani különböző bonyolult komponenseket lélegeztető berendezések számára, és antibakteriális, nyitást segítő kilincskiegészítő, valamint orrtisztításra szolgáló eszközt is képes előállítani.

Galéria megnyitása

A HP kiemelte, hogy akár FFP3 típusú maszkokat is képes létrehozni 3D nyomatatást használva. Ezek különösen a kórházi dolgozok számára fontosak. És a vállalat több különböző kialakítású védőmaszknak a jóváhagyását is kérte már, így fokozatosan egyre több megoldás születhet. A vállalata lélegeztető berendezéseket érintően olyan gyorsan használható eszközöknek a gyártásához járul hozzá, amiket könnyen és gyorsan tud kiszolgálni 3D nyomtatással, és az átmeneti ellátásban kiválóan alkalmazható.

„A HP és a digitális gyártási partnerei is részt vállalnak az elmúlt évtizedekben példa nélküli vírus elleni harcban. Határokon és iparágakon átívelő együttműködésekkel határozzuk meg a legkeresettebb alkatrészeket, jóváhagyatjuk a terveket és azonnal legyártjuk ezeket 3D nyomtatással.” – mondta el Enrique Lores, a HP elnök-vezérigazgatója.

A HP azt nem hangsúlyozza, hogy a 3D nyomtatás sajnos még a tömegtermelésre nem sok esetben alkalmas, de természetesen tisztában van ezzel. Erre utal az is, hogy a vállalat úgy döntött, hogy kiterjeszti a globális 3D Nyomtatási és Digitális Gyártási Partnerhálózatát, hogy képes legyen a mostaninál nagyobb kapacitással dolgozni. A cég célja, hogy minden megrendelést ki tudjon szolgálni, és ezzel segítse az egészségügyet globálisan.

És annak érdekében, hogy a HP még szélesebb körben tudjon segíteni az embereknek, elérhetővé tett teljesen ingyen olyan 3D terveket, amiket felhasználva akár otthon is legyárthatóak bizonyos komponensek. Fontos, hogy ezek már mind jóváhagyott modellek, szóval kísérleti megoldásokat nem ad ki a HP, csak miután azokat illetékesek jóváhagyták és megfelelőnek találtak. Ugyanezen a lapon az emberek beküldhetnek saját ölteteket is, amiknek a validálását a HP segíti, ha lát bennük fantáziát.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap