Shop menü

A GOOGLE ÖSSZEHOZTA A BARDOT A YOUTUBE-BAL, AZ MI MEGNÉZI HELYETTED A VIDEÓKAT

A Bard nagyon szépen fejlődik, és most egy igazán különleges fejlesztés jelent meg kísérleti jelleggel a chatbot eszköztárában: képes lesz videókat összefoglalni.
Szécsi Dániel
Szécsi Dániel
A Google összehozta a Bardot a YouTube-bal, az MI megnézi helyetted a videókat

Amikor megjelent a Bard, akkor nagyon botcsinálta benyomást keltett, de azóta eltelt nagyjából nyolc hónap, és nem volt olyan hónap, mikor ne jelentek volna meg benne újabb funkciók. Egyre erősebb konkurenciát jelenthet a ChatGPT számára. Most egészen egyedi fejlesztést kezdett tesztelni a Google.

A Bard az első demóba még teljesen belesült, ma viszont a szüntelen fejlesztések révén már megtanult magyarul kommunikálni, képes más Google szolgáltatásokban is személyes információt keresni, mint egy digitális asszisztens, és valós időben jeleníti meg a válaszokat, akár a szavába is lehet vágni. Lendületesen nyomul előre a szolgáltatás, és most arról számolhatunk be, hogy már YouTube integráció is a részét képezi.

Megjelent a Bard kiadási jegyzékében, hogy a napokban frissült a platform, és már részletesen képes vizsgálni a számára belinkelt YouTube videókat.

Minden bizonnyal volt már úgy mindenkivel, hogy igazából csak egy gyors információhoz szeretett volna hozzájutni, de azt egy videóból kellett megkeresni-e. Ezért össze-vissza ugrált a felvételen belül, hogy meglegyen, amire kíváncsi volt, és adott esetben még külön ki is kellett jegyzetelni tartalmakat a videóból. Ezeket az eseteket a Bard már képes lesz utasításra megoldani. Be lehet neki tenni egy videót, és lehet kérdezni tőle olyan dolgokat, amik a videóból derülnek ki.

Nagyon hasznos lehet ez a funkció például olyankor, amikor nekiáll az ember főzni vagy sütni, és egy videó alapján szeretné az adott ételt elkészíteni. Meg lehet majd kérni a Bardot arra, hogy részletesen írja le a videóból a receptet. Ezáltal azonnal készen megkapja a felhasználó, hogy miket kell beszerezni a boltból az ebéd elkészítéséhez. Elmentené a receptet későbbre? Ebben is segít a Bard, mert sorban képes leírni az elkészítési folyamatot is, ha éppen arra van szükség. Mindent csak kérni, kérdezni kell tőle.

Galéria megnyitása

A Google már korábban elkezdte előkészíteni ezt a funkciót, szeptemberben már volt arról szó, hogy a YouTube videók tartalmát, összefoglalását generatív mesterséges intelligenciával oldja meg a vállalat. Ez a funkció pedig így már a Bard keretei között is kiaknázható lesz. Úgy lehet megtudni ezáltal minden lényeges információt egy videóból, hogy a felhasználónak egy pillanatig nem kell videóznia, el sem kell indítania a felvételt. Hasznos lehet ez olyan esetben is, mikor egyszerűen nem is tudna videózni az ember, de mégis kellene neki valamilyen adat egy YouTube videóból.

A továbbiakba a Google szerint a YouTube integrációnak köszönhetően az eddigieknél gazdagabb beszélgetést lehet majd folytatni a Barddal. A videók akár egy messzebbre mutató csevegésnek is kiindulási pontot jelenthetnek. Ez a funkció azonban egyelőre még csak angol nyelvterületen próbálható ki, és nem szólt arról a fáma, hogy a nyelvtámogatás milyen ütemben fog bővülni.

Galéria megnyitása

Azt nem tudjuk, hogy ennek a fejlesztésnek a készítők egyébként mennyire fognak örülni, hiszen így lényegében nézőktől, nézettségtől fognak elesni. Eddig, aki kíváncsi volt egy receptre, az muszáj volt megnézni a főzős videókat, sőt mi több, igazából pont ez volt a lényege ennek a műfajnak, ezzel tett szert nézettségre. Ha viszont mindenki a Bardtól fogja a leírásokat lekérdezni összefoglalva, akkor egy idő után drasztikusan zuhanhat a megtekintések mennyisége.

A The Verge kereste a Google-t abban az ügyben, hogy miként kívánják kezelni a készítők helyzetét, de a vállalat nem válaszolt a neki elküldött kérdésekre. Ha ezzel most még nem is kíván foglalkozni a cég, idővel egészen biztos, hogy muszáj lesz állást foglalnia, és valamit kitalálnia erre, a videósok ugyanis aligha fogják sokáig szó nélkül tűrni, ha a Bard integrációnak már ténylegesen érzékelhető hatása lesz.

Neked ajánljuk

    Tesztek

      Kapcsolódó cikkek

      Vissza az oldal tetejére