A CineBench R23-as változata az Apple M1-es SoC egységét is támogatja

A friss kiadás több újítást is felvonultat, ám eredményei nem összehasonlíthatóak az R20-as változatéival, de ez aligha lehet meglepő.

A CineBench R23-as változata az Apple M1-es SoC egységét is támogatja

A CineBench tesztprogramot, valamint több egyéb alkalmazást is fejlesztő Maxon csapata egy újabb mérföldkőhöz ért: elkészült a nagy népszerűségnek örvendő CineBench R23-as kiadása, ami több újítást is hoz. Ez a szoftver nagy népszerűségnek örvend, ugyanis remekül összehasonlítható vele a különböző processzorok egy- és többszálas teljesítménye, plusz a skálázódásról is ad egy mérőszámot az alkalmazás. Itt azonban fontos kiemelni, hogy az R23-as kiadás több változtatást is hoz, amelyek miatt pontszámait nem lehet összehasonlítani az előző kiadásokban kapott eredményekkel.

Az egyik legnagyobb újítás, hogy a CineBench R23 immár az Apple frissen bejelentett M1-es SoC egységét is támogatja, amelyről nemrégiben írtunk korábbi összefoglalónkban. Változás, hogy az egyszálas teszt eléréséhez már nem kell többé felkeresnünk az Advanced menüt, ugyanis alapértelmezetten elérhető a teszt indításához szükséges menüpont és gomb. A többszálas teszt, illetve az MP Ratio mérőszám továbbra is a kínálat részét képezi, GPU/iGPU teszt azonban ebben a kiadásban sincs, csak úgy, ahogy már az R20-ban sem volt, az ugyanis legutoljára az R15-ben kapott helyet, OpenGL alapú tesztszínpad formájában.

Galéria megnyitása

Az R20-as verzióig bezárólag a szoftver csak egy tesztet végzett minden egyes mérés-indításkor, legyen szó egyszálú, vagy éppen többszálú tesztről, az R23-tól kezdve ez azonban megváltozik. Mostantól idő alapú tesztre is van lehetőség: a legalább 10 percig tartó méréssorozat a Throttling felderítésére használható, azaz megmutatja, hosszabb terhelés alkalmával túlmelegedés miatt visszaveszi-e a processzor a maximális boost órajelet; míg a legalább 30 percig tartó tesztsorozat a stabilitás ellenőrzésére használható. A Maxon szerint ezzel a két újítással reálisabb képet kaphatunk a processzor hosszabb távon nyújtott teljesítményével kapcsolatban, ami szerintük közelebb lesz a valósághoz, vagyis a normál használat során elérhető teljesítményhez.

Az alkalmazás új változata innentől kezdve nem indul el a nem támogatott processzorokon, valamint akkor sem, ha az adott konfiguráció nem tartalmaz elég rendszermemóriát a tesztszínpad betöltéséhez – utóbbi esetben egy hibaüzenettel tagadja meg a kiválasztott teszt lefuttatását.

Végül, de cseppet sem utolsó sorban szó esett a parancssoros indításról is, amelynek keretén belül a szoftver az indítást és a teszt lefuttatását követően a parancssoron keresztül közöl egy eredményt, ám ez nem kerül elmentésre külön fájl formájában.

A CineBench R23 letölthető a fejlesztő hivatalos weboldaláról, egészen pontosan innen. A letöltéshez sem felhasználói fiókra, sem regisztrációra nincs szükség, csak le kell görgetni a CineBench R23 menüpontig, amelyre kattintva kiválaszthatóvá válik a Windows és a macOS operációs rendszerhez szánt változat.

Neked ajánljuk

Kiemelt
Csak gépösszerakó
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap