5 évig naponta százszor nyitható gond nélkül a Razr 5G

Több érdekességet is elárult az új generációs Razr kapcsán a Motorola, melyek rávilágítanak a termék erényeire és a mögötte álló munkára egyaránt.

5 évig naponta százszor nyitható gond nélkül a Razr 5G

A Motorola szakemberei elképesztően sok fejlesztői munkát fektette abba, hogy a Razr 5G olyan lehessen, amilyen, és még megbízhatóan is működjön közben. A vállalat most elárult néhány kulcsfontosságú dolgot, amik lényegében irányelvként szolgáltak a fejlesztés során.

Az okostelefont úgy alakították ki, hogy az úgynevezett Zero Gap, tehát nulla rés dizájnnal tudjon szolgálni, ami azt jelenti, hogy a felső és az alsó része a terméknek teljesen egymásra simul mérnöki pontossággal. Ez azért nem egyszerű feladat, mert a képernyőt nem lehet 0,1 milliméteres sugárban hajlítani, ezért a bezárás pillanatában a burkolat alatt úgy hajlik meg a képernyő, hogy valójában van ott légrés, nem is apró, ebből viszont kívülről semmit nem látni. Kinyitva pedig már tökéletes simasággal feszül a kijelző a teljes felületén, nincsen rajta gyűrődési nyom.

Galéria megnyitása

Minden hajtogatható masinának a zsanérja a lelke, ez határozza meg leginkább, hogy mennyire lesz sima a képfelület, lehet-e érzékelni bármit a hajtás mentén, ami idegen lenne, és persze a tartósságról is jobbára ennek kell gondoskodnia. A Razr 5G egy olyan továbbfejlesztett mechanikát kapott, amit a tervezők aprólékosan munkáltak meg a legnagyobb pontosságért, és úgy építették fel, hogy minden gond nélkül elviselje a hétköznapok megpróbáltatásait.

A Motorola úgy számol, hogy problémamentesen el tudja majd viselni a Razr 5G, ha naponta 100 alkalommal nyitja ki a felhasználója 5 éven keresztül, pihenés nélkül. Egészen pontosan 200 ezer nyitás-zárásra lett felkészítve a termék, ami borzasztóan sok normál használat esetén. És egyáltalán nincs arról szó, hogy ezt meghaladva azonnal felmondaná a szolgálatot.

Galéria megnyitása

Ráadásul az okostelefon egy olyan jól átgondolt szoftveres felületet kapott, ami nagyon sok esetben indokolatlanná fogja tenni a nyitogatást, mert megoldható lesz a külső képernyőn egy-egy adott feladat. Ezekről a lehetőségekről részletesen beszámoltunk a készülék bemutatásakor, de minden funkciót felsorolni is nehéz. És a Razr 5G a jövőben érkező frissítések révén csak még jobb funkcionalitást fog nyújtani a 2,7 colos Quick View panel esetében, hogy ne kelljen a belső 6,2 hüvelykes képernyőhöz fordulnia az embernek.

Galéria megnyitása

Mindössze 85 köbcentis helyet foglal a vállalat elmondása szerint a mobiltelefon, de nem is ez az igazán érdekes, hanem hogy mindössze 91,7 milliméter magas, ha össze van hajtva, és ezáltal kicsi helyekre is be lehet csúsztatni. És ebben a készülékben már van egy olyan akkumulátor, ami simán elviszi egy napig a készüléket, nem kell nap közben a lemerüléstől tartani, rendelkezik egy 48 megapixeles kamerával, valamint biztosított már az 5G is minden szükséges antennával és egyéb komponenssel együtt.

Kiemelte a vállalat, hogy több mint 100 különböző szabadalom fűződik valamilyen formában a Motorola Razr 5G-hez, és ez a rengeteg innováció az, ami lehetővé teszi, hogy egy ennyire kompakt mobil megszülethessen. A zsanértól kezdve a kapcsolati megoldásokon át a kétkijelzős élményben meghatározó szoftverig, mindent érintenek a szabadalmak különböző mértékben.

Az új generációs, 5G-s Razr modell olcsóbb is lett, mint a közvetlen elődje volt, 1400 dolláros áron érkezett meg. Egyelőre csak az Egyesült Államokban lehet hozzájutni, de ahogy a Razr (2019), úgy minden bizonnyal a Razr 5G is eljut majd a hazai piacra, és reményeink szerint az elődjénél kedvezőbb árazást is megtartja az útja során.

Neked ajánljuk

Kiemelt
Csak gépösszerakó
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap