Shop menü

45 PERCEN ÁT MOZGOTT A STARFIELD, RENGETEG DOLGOTT MEGTUDTUNK

Kiderültek a PC-s gépigények, és az is, hogy fut majd konzolokon.
Vaffler Dániel
Vaffler Dániel
45 percen át mozgott a Starfield, rengeteg dolgott megtudtunk

Egyelőre úgy tűnik, hogy megérte várni a Starfield első, hosszú bemutatójára, ahol végre alapos betekintést nyerhettünk a játékmenetbe is. Ezek alapján úgy tűnik, hogy a Starfield tényleg óriási lesz: több száz bejárható bolygó, rengeteg mellékes tevékenység, és a fő történet mellett is egy csomó érdekes mellékszál.

A lehetőségek tárháza elsőre még túl soknak is tűnik, úgyhogy reméljük a játék ügyesen vezet majd bele minket a különböző rendszerekbe. Mindenesetre nézzünk néhány dolgot, ami egyértelműen kiderült a 45 perces bemutatóból.

Kifejezetten jónak tűnik a harc

Míg a Bethesda játékai a világépítésben és hangulatban mindig is remekek voltak, a hardcrendszer területén sosem emelkedtek ki igazán. Első ránézésre úgy tűnik, hogy ez a Starfielddel végre megváltozhat. Nagyon szórakoztatónak tűnik a jetpack, és egy csomó lehetőségünk van a lövöldözéstől kezdve a közelharcon keresztül a lopakodásig. Meg persze egy csomó különleges képesség.

Galéria megnyitása

Részletesen építhető űrhajó

A bemutató alapján úgy tűnik, hogy szinte teljesen olyan űrhajót rakhatunk össze magunknak, amilyet csak szeretnénk. Az egyik fejlesztő el is mondta, hogy ő kifejezetten állatok alapján mintázza a saját hajóit, de láthattunk egy olyat is, ami egy mechára hasonlít. Aztán kiderült, hogy az univerzumból mindenféle dolgot lehet összelopkodni a hajóra, valaki például szendvicseket gyűjt.

Galéria megnyitása

Változatosak lesznek a világok

Nem minden meglátogatható bolygón kapunk hagyományos értelemben vett sci-fi környezetet. Láttunk például olyat a videóban, ami inkább egy westernes környezetre hasonlít. Ezen kívül nagyon úgy tűnik, hogy meglátogatható lesz a mi Holdunk is, sőt, minden valószínűség szerint a Földre is eljuthatunk majd, legalábbis az egyik térkép erősen erre utalt.

Galéria megnyitása

Lesznek társaink, és csomó elfoglaltságunk

Az most már biztos, hogy a kalandjaink során társak is csatlakozhatnak hozzánk, és hogy lesz egy csomó mellékes tevékenységünk. A bányászat például eléggé hasonlít a No Man's Sky rendszeréhez. Az biztosnak tűnik, hogy a Bethesda nem hazudik akkor, amikor azt mondja, hogy több száz órát el lehet tölteni a játékban úgy, hogy a fő küldetéssel nem is nagyon foglalkozunk.

Galéria megnyitása

Milyen gép kell hozzá?

Todd Howard megerősítette, hogy a játék 4K-ban renderel Xbox Series X-en és 1440p-ben az Xbox Series S-en, azonban mindkettőn fixen 30fps-sel fut majd. Howard szerint ez a nagy nyitott világ és a részletes grafika miatt van így, amiből nem akarnak visszavenni. Szerinte egyébként a játék nagyon szépen fut, sosem fog beesni 30fps alá, sőt, bizonyos helyeken a tesztjeik során a 60fps-t is eléri, de inkonzisztens framerate-et nem akarnak, így rögzítették stabil 30fps-re.

A PC-ket illetően, nos, az ajánlott konfiguráció bizony nem piskóta, ráadásul azt írják, hogy az SSD mindenképpen szükséges, még minimum szinten is.

Minimum

  • OS: Windows 10 22H2 (10.0.19045)
  • Processzor: AMD Ryzen 5 2600X, Intel Core i7-6800K
  • Memória: 16 GB RAM
  • Grafika: AMD Radeon RX 5700, NVIDIA GeForce 1070 Ti
  • DirectX: 12
  • Tárhely: 125 GB
  • Megjegyzés: SSD szükséges

Ajánlott

  • OS: Windows 10/11 with updates
  • Processzor: AMD Ryzen 5 3600X, Intel i5-10600K
  • Memória: 16 GB RAM
  • Grafika: AMD Radeon RX 6800 XT, NVIDIA GeForce RTX 2080
  • DirectX: 12
  • Tárhely: 125 GB
  • Megjegyzés: SSD szükséges

Neked ajánljuk

    Tesztek

      Kapcsolódó cikkek

      Vissza az oldal tetejére