2009-ben jön a 30 colos Toshiba OLED TV

A Sony a napokban mutatta be 11 hüvelykes képátlóval rendelkező OLED televízióját, amely kis mérete ellenére rendkívül borsos árcédulával rendelkezik, a készüléket 1744 dollárért viheti haza a kedves vásárló. A Toshiba is ismeretette távolabbi terveit, amelyek szerint a vállalat 30 colos OLED televíziókkal lesz jelen a piacon 2009-ben. Korábban a projektoros és a CRT televíziókat a plazma és az LCD készülékek váltották (váltják) fel, amelyek a régebbi technológiával készülő televízióknál jóval helytakarékosabbak. A televíziók történetében újabb forradalmi technológia bontogatja szárnyait, amely OLED elnevezésre hallgat.

2009-ben jön a 30 colos Toshiba OLED TV

A Sony a napokban mutatta be 11 hüvelykes képátlóval rendelkező OLED televízióját, amely kis mérete ellenére rendkívül borsos árcédulával rendelkezik, a készüléket 1744 dollárért viheti haza a kedves vásárló. A Toshiba is ismertette távolabbi terveit, amelyek szerint a vállalat 30 colos OLED televíziókkal lesz jelen a piacon 2009-ben. Korábban a projektoros és a CRT televíziókat a plazma és az LCD készülékek váltották (váltják) fel, amelyek a régebbi technológiával készülő televízióknál jóval helytakarékosabbak. A televíziók történetében újabb forradalmi technológia bontogatja szárnyait, amely OLED elnevezésre hallgat.

A Toshiba elnök-vezérigazgatója, Atsutoshi Nishida kijelentette, a vállalat 2009-ben jelenik meg a piacon új, 30 colos képátlóval büszkélkedő OLED televíziójával. A Toshiba korábbi véleménye szerint az OLED televíziók valamikor 2015-2016 körül fogják nagyobb mennyiségben elárasztani a piacot, ám a tervek szerint erre hamarabb kerül sor.

Jelenleg az OLED kijelzők előállítása rendkívül drága mulatság, ezzel is magyarázható az első OLED televíziók rendkívül magas ára. A másik negatívum a panelek élettartama: a jelenlegi OLED kijelzők körülbelül 30.000 órán át képesek működni, az LCD panelek ezzel szemben majdnem kétszer tovább, azaz 50.000 órányi működést nyújtanak, persze alacsonyabb áron.

Az OLED előnyei között szerepel, hogy segítségével vékonyabb televíziók gyárthatóak, nagyobb kontrasztarányok érhetőek el, valamint a panel válaszideje is jobb, mint az LCD kijelzőké. Az OLED paneleknek nincs szükségük háttérvilágításra, mint az LCD-knek, ezzel magyarázható a kijelzők rendkívüli vékonysága.

Remélhetőleg a Toshiba tartani tudja majd az ütemterveket, és be tudja bizonyítani, hogy az OLED a megjelenítők területén a következő forradalmian új technológia, mint amilyen jelenleg az LCD.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward