Shop menü

ZOTAC GEFORCE GTX 460 KÉT GPU-VAL

A Zotac műhelyében egy meglehetősen érdekes videokártya készül, amely tulajdonképpen nem más, mint egy két grafikus processzort tartalmazó megoldás. Hasonló termékről már június folyamán érkeztek hírek: akkoriban a Galaxy mutatta be GeFoce GTX 465 X2-es videokártyáját. A Zotac ezúttal egy GeForce GTX 460 X2-es modellt készített, amit egyelőre még csak hűtő nélkül, prototípus változatban tekinthetünk meg.
Víg Ferenc (J.o.k.e.r)
Víg Ferenc (J.o.k.e.r)
Zotac GeForce GTX 460 két GPU-val
Galéria megnyitása

A Zotac műhelyében egy meglehetősen érdekes videokártya készül, amely két grafikus processzort tartalmaz. Hasonló termékről már június folyamán érkeztek hírek: akkoriban a Galaxy mutatta be GeFoce GTX 470 DUAL névre keresztelt videokártyáját. A Zotac ezúttal egy GeForce GTX 460 X2-es modellt készített, amit egyelőre még csak hűtő nélkül, prototípus változatban tekinthetünk meg.

Galéria megnyitása

A Zotac különlegességét tulajdonképpen úgy foghatnánk fel, mint ha egybegyúrtak volna két GeForce GTX 460-as videokártyát: a terméken két darab GeForce GTX 460-es GPU helyezkedik el, amelyek saját 1 GB-nyi fedélzeti memóriával gazdálkodnak és belső SLI mód segítségével tartják a kapcsolatot egymással. A videokártyán egy Nvidia nForce 200-as híd chip foglal helyet, amely a két GPU összekapcsolásáról, azaz a belső SLI mód biztosításáról gondoskodik. A rendszer egy dupla 3+1+1 fázisú VRM áramkörre támaszkodik, amely két darab nyolctűs PCI Express tápcsatlakozó használatával biztosítja a tápellátást a két GPU-s különlegesség számára. A GF104-es grafikus processzorok 336 CUDA maggal rendelkeznek, ám egyelőre sem a GPU, sem a memóriachipek, sem pedig a shaderek órajele nem ismert. A videó kimenetek között négy darab dual-link DVI portot és egy mini HDMI csatlakozót találunk, amelyekkel - a belső SLI konfiguráció miatt - igénybe vehetjük a 3D Vision Surround támogatást is.

Galéria megnyitása

Az újdonság egy SLI csatlakozót is tartalmaz, így könnyedén összekapcsolhatunk két ilyen kártyát és könnyedén szert tehetünk egy QUAD SLI konfigurációra.

Galéria megnyitása

Neked ajánljuk

    Tesztek

      Kapcsolódó cikkek

      Vissza az oldal tetejére