Shop menü

WII U ÁRCSÖKKENTÉS

Miután a Nintendo a megjelenés óta csak azt látja, hogy rettenetes eladásokat produkál új otthoni konzolja, úgy döntött, hogy lecsíp egy kicsit az áraiból.
Csont Szilvia
Csont Szilvia
Wii U árcsökkentés

Miután a Nintendo a megjelenés óta csak azt látja, hogy rettenetes eladásokat produkál új otthoni konzolja, úgy döntött, hogy lecsíp egy kicsit az áraiból. A Wii U Deluxe verziójának ára Észak-Amerikában 50 dollárral csökkent, így 300 dollárért lehet majd kapni szeptembertől. Európában nem a Nintendo határozza meg a kiskereskedésekben a konzol árát, így mi felénk már enélkül is esett az ára.

"Az új ár fényében még feljebb emelkedett a Wii U által kínált érték arány, különösen úgy, hogy igen erős játékfelhozatallal támogatjuk meg még 2013-ban" - nyilatkozták a Nintendo PR-osai. "Ezek között ott van a Pikmin 3, The Wonderful 101, EarthBound, New Super Luigi U, The Legend of Zelda: The Wind Waker HD, Super Mario 3D World és Donkey Kong Country: Tropical Freeze."

Jön egy limitált szériás Zeldás Wii U csomag is, a fent felsorolt Zelda játékkal, mely szeptember 20-tól lesz elérhető, szintén 300 dollárért Észak-Amerikában, illetve 250 fontért a briteknél. Október 25-én jön a Wii Party U is, mely egybe lesz csomagolva egy fekete vagy fehér Wii Remote Plus-szal.

Visszatérve a Zeldás csomagra, ebben egy fekete Deluxe Wii U konzol lesz, egy GamePad kontroller aranyszínű feliratokkal és egy aranyszín Hyrule címerrel. Emellett persze ott lesz a játék is, méghozzá egy kód formájában, aminek beütése jogosulttá tesz a játék letöltésére a Nintendo eShop-ból, plusz tiétek a Hyrule Historia digitális könyv is. A pakk és a játék digitális verziója szeptember 20-án jön, a dobozos megjelenésre október 4-ig várni kell.

A Nintendo a legutóbbi üzleti negyedévben 160,000 Wii U konzolon adott túl világszerte, ebből 90,000 Japánban, 60,000 Észak-Amerikában kelt el, és mindössze csak 10,000 Európában és Ausztráliában. A szoftvereladások sem muzsikáltak túl szépen, 1,03 millió játék talált gazdára. A legcsúnyább az, hogy a konzolból eddig összesen 3,61 millió fogyott világszerte.

Ettől függetlenül a cég nem változtatott az egész évre szóló, most túl optimistának tűnő várakozásain, amik 9, azaz kilenc millió eladott Wii U-ról szólnak...

Neked ajánljuk

    Tesztek

      Kapcsolódó cikkek

      Vissza az oldal tetejére