Shop menü

WIFI-S HORDOZHATÓ ADATTÁROLÓK A SONY MŰHELYÉBŐL

A Sony két új eszközzel jelentkezik, amelyeken egyszerűen tárolhatóak a különböző tartalmak, sőt, ezeket a tartalmakat könnyedén meg is oszthatjuk - akár menet közben, mobil módon is.
Víg Ferenc (J.o.k.e.r)
Víg Ferenc (J.o.k.e.r)
WiFi-s hordozható adattárolók a Sony műhelyéből

A két friss eszköz sorrendben a Portable Wireless Server, illetve a Personal Content Station nevet kapta. Mindkét termék alkalmas fotók, videók és egyéb fájlok tárolására, illetve vezeték nélküli megosztására, ám a Portable Wireless Server ezeken felül akár külső energiaforrásként is használható, így táblánk vagy okostelefonunk lemerülőben lévő akkumulátorát akkor is tölthetjük, ha éppen nincs a közelben elektromos hálózat, illetve USB porttal ellátott eszköz.

Galéria megnyitása

A Personal Content Station egy központosított adattároló állomásnak tekinthető, amelyen különböző fájlok kaphatnak helyet, sőt, akár mobil eszközeink tartalmáról is készíthetünk rá biztonsági mentést. Az eszköz tartalmát USB porton keresztül, illetve vezeték nélküli kapcsolaton keresztül egyaránt el lehet érni - utóbbihoz okostelefonunkra, illetve táblánkra le kell töltenünk a megfelelő iOS vagy Android alapú alkalmazást, ami ingyenes lesz. Az eszköz SD, illetve Memory Stick Duo memóriakártyákat is fogad. Jó hír, hogy mobilról akár NFC-vel is kezdeményezhetjük majd a fájlok importálását, ha az adott készülék rendelkezik NFC támogatással. További jó hír, hogy egyes, WiFi támogatással is ellátott Cybershot digitális fényképezőgépekkel akár közvetlenül a Personal Content Station-re is menthetjük digitális fotóinkat.

A hordozható vezeték nélküli adattároló integrált videó transzkódolót tartalmaz, valamint HDMI videó kimenettel is rendelkezik, így HD videók önálló lejátszására is alkalmas, sőt, még DLNA támogatást is kínál. Az eszközön tárolt tartalmakat közösségi hálózatokon vagy emailben is megoszthatjuk - mindezt úgy, hogy az adott tartalmat nem kell előtte az okostelefonra, vagy a táblára másolni, a megosztás történhet közvetlenül a Personal Content Station-ről.

A második friss újdonság a Portable Wireless Server nevet kapta. Ez már kifejezetten azoknak ajánlott, akik sokat utaznak, illetve sokat vannak olyan helyeken, ahol nincs mód a mobil eszközök gyors, egyszerű töltésére. Ezeken a helyeken különösen jó szolgálatot tehet az újdonság, amely kiegészítő akkumulátorként is funkcionálva segít az adott mobil eszköz akkumulátoridejének kitolásában, ugyanis egyszerűen tölthetjük róla okostelefonunk vagy táblánk akkumulátorát.

Ez a modell emellett SD és Memory Stick Duo típusú memóriakártyákat is fogad, tartalmához pedig hozzáférhetünk USB, illetve vezeték nélküli kapcsolaton keresztül is. Utóbbihoz a PWS Manager app beszerzésére van szükség. Ezután akár a memóriakártyán tárolt tartalom megosztására is van lehetőség, sőt, akár egy pendrive tartalmát is megoszthatjuk - mindezt vezetékek nélkül. Az eszközt egyszerre maximum nyolcan használhatják.

A Personal Content Station 1 TB-nyi adattárat kínál. A rendszer Android 2.3-as, illetve újabb, valamint iOS 6.0-s, illetve újabb szoftver futtató mobil eszközökről érhető el. A Portable Wireless Server esetében annyi derült ki, hogy a termék egyetlen teljes akkumulátortöltéssel tízórányi audió lejátszást engedélyez. Az eszköz meglehetősen kompakt lesz a maga 5,08 x 10,8 x 1,9 centiméteres méretével.

A két újdonság várhatóan nyáron kerülhet az európai üzletek polcaira, az azonban egyelőre rejtély, hogy pontosan mennyibe kerülnek majd.

Neked ajánljuk

    Tesztek

      Kapcsolódó cikkek

      Vissza az oldal tetejére