Shop menü

VILÁGREKORDER CF KÁRTYÁK A TOSHIBÁTÓL

A Toshiba új CompactFlash sorozatú memóriakártyák piacra dobására készül, amelyek szédítően magas adatátviteli sebességeket kínálnak majd.
Víg Ferenc
Víg Ferenc
Világrekorder CF kártyák a Toshibától

A NAND Flash alapokon nyugvó újdonságok az Exceria Pro sorozatban kapnak helyet és elsősorban digitális tükörreflexes fényképezőgépekbe szánja őket a vállalat. Az új család tagjai a CompactFlash szabvány 6.0-s kiadása szerint készülnek és összességében komolyabb adatátviteli teljesítményt kínálnak majd mint XQD alapú riválisaik, amelyek mögött a Nikon és a Sony áll.

A következő év tavaszán érkező Exceria Pro sorozatban eleinte háromféle modell lesz jelen: egy 16 GB-os, egy 32 GB-os és egy 64 GB-os. Az újdonságok 160 MB/s-os maximális olvasási- és 150 MB/s-os maximális írási sebesség biztosítására képesek (kivéve a legkisebbet, az "csak" 95MB/s-ot tud), azaz napjaink leggyorsabb NAND Flash alapú memóriakártyáinak minősülnek. Érdekességképpen a korábban már emlegetett XQD memóriakártya-szabvány 1.0-s specifikációját alkalmazó megoldások maximum 125 MB/s-os adatátviteli sebességek biztosítására képesek.

Galéria megnyitása

A jó adatátviteli sebességek miatt a termékek kiválóan alkalmasak nagyfelbontású fotók, nagyfelbontású sorozatfotók, illetve nagyfelbontású videók rögzítésére. Az Exceria Pro CF memóriakártyák a Toshiba nagyteljesítményű NAND Flash memóriachipjeit alkalmazzák, vezérlőjük pedig speciális szoftvert használ a minél megbízhatóbb működés és a minél magasabb adatátviteli sebességek biztosításának érdekében. A CF 6.0-s szabvány köré épülő újdonságok UDMA7-es típusú nagysebességű csatolófelületet alkalmaznak, így segítségükkel maximálisan kiaknázhatóak a felsőkategóriás, modern DSLR gépekben rejlő lehetőségek.

A friss CF memóriakártyák a VPG-20-as szabványt is támogatják, amely garantálja, hogy Full HD videófolyam (stream) rögzítésekor rendelkezésre áll minimum 20 MB/s-os írási sebesség, így nem kell attól félni, hogy a videó rossz minőségű lesz az eldobott képkockák miatt.

A Toshiba sajnos nem nyilatkozott a következő év tavaszán bemutatkozó Exceria Pro CompactFlash memóriakártyák várható ajánlott végfelhasználói áraival kapcsolatban, így ezeket jelenleg homály fedi.

Neked ajánljuk

    Tesztek

      Kapcsolódó cikkek

      Vissza az oldal tetejére