Shop menü

VERSENYKÉPES ÁRON KEZDENEK A SAMSUNG WP8-AS MODELLJEI

Egyre több információt kapunk a Windows Phone következő generációját futtató okostelefonokkal kapcsolatban. Sőt, mostantól már néhány apróságot, és azt leszámítva, hogy milyen a külsejük, mindent tudunk a Samsung újdonságairól.
Szécsi Dániel
Szécsi Dániel
Versenyképes áron kezdenek a Samsung WP8-as modelljei

Egyre több információt kapunk a Windows Phone következő generációját futtató okostelefonokkal kapcsolatban. Sőt, mostantól már néhány apróságot, és azt leszámítva, hogy milyen a külsejük, mindent tudunk a Samsung újdonságairól.

A duó tagjai természetesen az Omnia termékvonalat erősíthetik tovább, de azt egyelőre nem tudni, hogy pontosan milyen néven, csak a típusazonosítók ismertek. A korábban Marco fejlesztési néven említett modell GT-I8370-ként érkezik majd, míg a nagy testvér a GT-I8750-es azonosítót kapta.

Galéria megnyitása

A legfrissebb értesüléseink szinte minden ponton megerősítik a korábban kiszivárgott specifikációkat - na meg még hozzá is tesznek egy keveset. A GT-I8370 már szinte biztos, hogy 4 hüvelykes, WVGA (800 x 480) felbontású, PenTile Matrixos Super AMOLED panelt kaphat. Ehhez az előlapon egy 1,9 megapixeles kamera társul, ami már egész jó minőséget produkálhat, de komolyabb fotózásra a hátlapon található 5 MPixelest érdemes használni. A háttértár kapacitása 8 GB lesz, a rendszermemória pedig 1 GB-os méretet öltött. Az előbbi bővíthető microSD segítségével. A középpontban vélhetően egy MSM8960 áll majd, ami két 1,5 GHz-es Krait magot, és egy Adreno 225 grafikus processzort tartalmaz. A géphez egy 350-450 euró közötti árcédula fog társulni.

A GT-I8750 esetében van némi eltérés a korábbi információinkhoz képest, anno ugyanis még "csak" 4,65 hüvelykes megjelenítőről pletykáltak a madarak, ez mostanra 4,8 colra nőtt. A két lehetőség közül egyelőre nem tudni, melyik lehet a valós információ, mivel mind a kettő változat létezik a Samsung választékában. Az előbbi a maga 4,65 hüvelykjével a Galaxy Nexusból ismert, míg az utóbbi, a jelenlegi csúcsmodellben, a Galaxy S III-ban képviselteti magát. Ezen a vitás ponton túl viszont itt is minden marad a "régiben". A két kamera várhatóan 8, illetve 1,9 megapixeles felbontású lesz, és a főkamera mellé természetesen LED villanó is jár. A masina szíve egy Qualcomm MSM8960 lesz, ami ezúttal is 1,5 GHz-es órajelen üzemelhet. Ehhez 1 GB-nyi rendszermemória, és 16 vagy 32 GB háttértár kapcsolódik majd. Persze akárcsak az I8370 esetében, ezúttal is bővíthetünk microSD-vel.

Adatkapcsolat terén mind a két eszköz kínál majd LTE támogatást, de ha éppen ez nem elérhető, akkor a HSPA+ sem ad majd okot panaszra a maga 21 Mbps-os letöltési sebességével. NFC viszont jelen állás szerint, már csak a GT-8750-ben lesz. Mindezért a legfrissebb pletykák alapján 500-600 eurót kérnek majd, ami valamivel kevesebb, mint az Androidos csúcskészülék vételára.

A Windows Phone 8 megjelenésével tehát véget ér az, hogy a WP-os modellekben jóval gyengébb hardvert találunk, mint az androidos, hasonló áron kínált társaikban. Ez nagy lépés a siker irányába, így sokkal versenyképesebb ajánlatnak bizonyulhatnak majd az új, Windows Phone alapú okostelefonok.

Neked ajánljuk

    Tesztek

      Kapcsolódó cikkek

      Vissza az oldal tetejére