Shop menü

ÜTŐS ÉS ÁTLAGOS EGYBEGÉPEK AZ ASUS-TÓL

Az ASUS nem kevesebb, mint hatféle egybegéppel jelentkezik, amelyek egytől-egyig 20 hüvelykes képátlójú kijelzővel büszkélkednek, ám hardver körítés tekintetében már igen komoly a szórás a mezőnyben, azaz mindenki megtalálhatja az igényeinek és főleg a pénztárcájának megfelelő modellt.
Víg Ferenc
Víg Ferenc
Ütős és átlagos egybegépek az ASUS-tól

Az ASUS nem kevesebb, mint hatféle egybegéppel jelentkezik, amelyek egytől-egyig 20 hüvelykes képátlójú kijelzővel büszkélkednek, ám hardverkörítés tekintetében már igen komoly a szórás a mezőnyben, azaz mindenki megtalálhatja az igényeinek és főleg a pénztárcájának megfelelő modellt.

A friss EeeTop PC sorozatban kétféle kétmagos AMD processzorral szerelt, valamint négyféle Pineview Atom processzorral ellátott konfiguráció száll harcba a vásárlók kegyeiért. Kezdjük is a sort két érdekes, AMD processzorral és DirectX 11-es támogatást kínáló videokártyával felvértezett jövevénnyel. A termékek a 2010AG és 2010AGT típusjelzéseket kapták és mindketten 20 hüvelykes képátlójú, 1600x900 pixeles natív felbontás mellett üzemelő kijelzővel rendelkeznek. A rutinosabbak a „T” végződésből már sejthetik, hogy a 2010AGT modell többérintéses technológiát is támogató érintőkijelzővel érkezik. A konfigurációk egyébként egyformán Athlon II 250u processzorral, Radeon HD 5470-es videokártyával, 2 GB-nyi DDR3-as rendszermemóriával, valamint 320 GB-os, 7200-as percenkénti fordulatszámon üzemelő merevlemezzel vannak ellátva, de a kínálat részét képezi még egy Super-Multi DVD meghajtó is. Érdekesség, hogy az Athlon II X2 250u processzor két magja 1,6 GHz-es órajelen ketyeg, a TDP értéke pedig rendkívül alacsony, mindössze 25W-os.

Galéria megnyitása

ION-nal erősített Atom fronton szintén kétféle konfiguráció áll rendelkezésre. Az egyik modell a 2010PN, míg a másik a 2010PNT jelölést viseli, a második modellben ugyanolyan többérintéses technológiát is támogató kijelző van, mint a fentebb említett 2010AGT konfigurációban. A termékek ugyanazzal a felépítéssel és formátummal rendelkeznek, mint AMD-s társaik, ám ezekben a termékekben Intel Atom D510-es központi egységek lapulnak. A videó vezérlő szerepét az Nvidia következő generációs ION chipje tölti be, rendszermemóriából 2 GB-nyi DDR2-es, míg merevlemezből egy 500 GB-os megoldás kapott helyet, sőt, a Super Multi DVD meghajtó sem hiányzik a sorból.

Az ASUS két olyan újdonsággal is jelentkezik, amelyekben szerény képességű, processzorba integrált GMA 3150-es típusú videó vezérlő található. A 2010P konfigurációk D410-es egymagos, vagy D510-es kétmagos Intel Atom processzorral lesznek elérhetőek, ezen kívül 2 GB-nyi rendszermemóriát és 160 GB-os merevlemezt rejt majd a ház a már megszokott DVD-író mellett.

Az EeeTop PC 2010 sorozat tagjai kevesebb, mint egy hüvelykes, azaz 2,5 cm alatti vastagsággal büszkélkednek és mindegyiküket falra szerelhetjük, ha kedvünk úgy tartja, ugyanis minden rendszeren vannak VESA rögzítő furatok.

Neked ajánljuk

    Tesztek

      Kapcsolódó cikkek

      Vissza az oldal tetejére