Shop menü

ÚJ, SZORZÓZÁR-MENTES LLANO APU ÉRKEZIK

Víg Ferenc (J.o.k.e.r)
Víg Ferenc (J.o.k.e.r)
Új, szorzózár-mentes Llano APU érkezik

Az AMD asztali- és mobil Llano processzorai egy ideje már elérhetőek kereskedelmi forgalomban, de a legfrissebb hírek szerint úgy tűnik, hogy hamarosan egy friss taggal bővül a család, legalábbis az asztali vonalon.

A szóban forgó APU újdonsággal az AMD a tuningolni vágyó felhasználókat szeretné megcélozni: az A8-3870-es típusjelzéssel ellátott termék szorzózár-mentes kivitelben érkezik, így rendkívül könnyen lehet majd tuningolni, de hogy mekkora órajelig jutunk, az többnyire a szerencsétől és a hűtés hatásfokától függ. Ha már a szorzózárnál tartunk, érdemes megemlíteni, hogy napjainkban egy igen bosszantó BIOS hiba borzolja a kedélyeket világszerte, amely több alaplapgyártó vállalat termékeit is érinti. A hiba miatt az A8-3850-es processzor esetében lehetőség van az alap 29-es szorzónál magasabb szorzó beállítására is, ami látszólag lehetővé teszi a processzor egyszerű tuningját, de valójában egyetlen százaléknyi plusz teljesítmény sem keletkezik, ugyanis a szorzózár-emeléses tuning nem több, mint illúzió, a hiba folyománya.

Galéria megnyitása

Az új, A8-3870-es Llano APU esetében már szó sincs BIOS bug miatt emelhető szorzóról, hiszen ez a processzor szorzózár-mentes kivitelben érkezik, így a szorzó emelésével valódi tuningra és teljesítmény növelésre van lehetőség. A új Llano APU 3,1 GHz-es órajelen üzemel majd és négy darab x86-64-es processzormaggal érkezik. Az APU tokozásán belül természetesen megtaláljuk a GPU-t is, ami jelen esetben egy 400 stream egységet tartalmazó, 600 MHz-es órajelen ketyegő, DirectX 11-es támogatással is ellátott Radeon HD 6550D típusú egység. A beépített videó vezérlő mellett a kínálatban még a kétcsatornás DDR3-1866 MHz-es memóriatámogatást biztosító beépített memóriavezérlőt is megtaláljuk.

A jelenlegi információk szerint úgy tűnik, hogy az AMD a szorzózár-mentes A8-3870-es Llano APU-t valamikor 2011 negyedik negyedévében dobja piacra. A termék várható ajánlott végfelhasználói ára egyelőre ismeretlen.

Neked ajánljuk

    Tesztek

      Kapcsolódó cikkek

      Vissza az oldal tetejére