Shop menü

ÚJ SSD-K ÉS USB 3.0-S KÜLSŐ HDD-K A PLEXTOR-TÓL

Víg Ferenc
Víg Ferenc
Új SSD-k és USB 3.0-s külső HDD-k a Plextor-tól

A Plextor kínálatában egy új SSD meghajtó család jelent meg, amely az M2S nevet kapta és amelyben nem kevesebb, mint háromféle modell van jelen. A gyártó ezzel együtt új külső merevlemezekről is lerántotta a leplet, amelyek USB 3.0-s csatolófelületen keresztül kapcsolódnak az adott asztali- vagy mobil konfigurációhoz, de természetesen az USB 2.0-s és USB 1.1-es portokkal is képesek zökkenőmentesen együttműködni.

[bold]Hivatalosan is megérkeztek az M2S sorozatú SSD meghajtók

[/bold]

Galéria megnyitása

A friss SSD család tagjainál közös tulajdonság, hogy mindannyian SATA 6 Gbps-os csatolófelülettel érkeznek és visszafelé kompatibilisek a SATA 3 Gbps-os és SATA 1,5 Gbps-os csatlakozókkal is. A 2,5 hüvelykes újdonságok mindegyike Marvell 88SS9174-es SSD vezérlőre épül, 128 MB-nyi DDR3-as gyorsítótárral rendelkezik és MLC típusú NAND Flash chipeket alkalmaz. Az újdonságok olvasási- és írási sebesség tekintetében különböznek egymástól, de hogy pontosan milyen tempót biztosítanak, arról az alábbi kis felsorolás ad képet.

[list type="unordered"]

[*]M2S 64 GB: 370 MB/s-os olvasási-, és 110 MB/s-os írási sebesség,

[*]M2S 128 GB: 420 MB/s-os olvasási-, és 210 MB/s-os írási sebesség,

[*]M2S 256 GB: 440 MB/s-os olvasási-, és 370 MB/s-os írási sebesség.

[/list]

Az M2S sorozat tagjai természetesen TRIM támogatással is rendelkeznek. A három év garanciával forgalomba kerülő újdonságok néhol már kaphatóak: a 64 GB-os példány 169,9 euróba, 128 GB-os társa 299,9 euróba, míg a 256 GB-os modell 589 euróba kerül.

[bold]Két új, USB 3.0-s csatolófelülettel ellátott HDD érkezik

[/bold]

A Plextor még ebben a hónapban elérhetővé teszi két új USB 3.0-s csatolófelülettel ellátott USB 3.0-s merevlemezeinek egyikét, méghozzá a PX-PH500U3 névre keresztelt modellt. Az 500 GB-os adattároló kapacitást kínáló újdonság belsejében egy 2,5 hüvelykes formátumú mobil merevlemez lapul.

Galéria megnyitása

A 2,5 hüvelykes külső merevlemez 162 grammos súllyal érkezik, háza pedig minőségi, a repülőgép-gyártásban is használatos alumíniumból készül. A tetszetős adattárolóhoz a gyártó mellékeli az FNet PC Clone EX szoftvercsomagot, amely nem csak az adott konfiguráció adatainak mentéséről, hanem azok helyreállításáról is képes gondoskodni. Annak érdekében, hogy a körítés tökéletes legyen, a külső HDD-hez még egy stílusos, bőrből készült hordtáska is jár. Az egy év garanciával forgalomba kerülő termék ajánlott végfelhasználói ára 99 euró lesz, megjelenésére pedig még ebben a hónapban számíthatunk.

A Plextor a fenti képen látható termékből egy 750 GB-os változatot is bemutat majd, amely PX-PH750U3 típusjelzéssel és ugyanolyan dizájnnal rendelkezik majd, mint fentebb bemutatott társa. Az áprilisban érkező újdonság 135 euróba fog kerülni.

Neked ajánljuk

    Tesztek

      Kapcsolódó cikkek

      Vissza az oldal tetejére