Shop menü

ÚJ MUNKAHELYEKET TEREMT MAGYARORSZÁGON AZ ERICSSON

Napi hu
Napi hu
Új munkahelyeket teremt Magyarországon az Ericsson

A svéd vállalat jelenleg összesen 1500 főt foglalkoztat Magyarországon, közülük ezret a k+f területén - tette hozzá Hans Vestberg, az Ericsson csoport elnök-vezérigazgatója.

Az Ericsson folyamatosan versenyezteti a különböző helyeken működő központjait, s Magyarország nagyon komoly "küzdelemben " nyerte el a fejlesztés jogát - tette hozzá az elnök, aki azt is elmondta, hogy a Magyarországot az itt meglévő humán tőke különbözeti meg a versenytársaitól.

Fellegi Tamás, a fejlesztési tárca vezetője elmondta, hogy az Ericsson kiemelten fontos szereplője a magyar gazdaságnak, s a cég meghatározó szereplője annak az iparágnak, amely a versenyképesség egyik kulcselemét adja. Magyarországnak régiós szerepre kell törekednie, s ehhez versenyképességét vissza kell állítania - fogalmazott.

A miniszter azt is elmondta, hogy a közeljövőben kiírhatják a meglévő szabad - például 900 MHz-es - frekvenciák hasznosítására vonatkozó pályázatot. Hozzátette: személy szerint kívánatosnak tartaná egy negyedik mobilszolgáltató megjelenését, de azt a befektetőknek kell eldönteniük, hogy belépnek-e erre a piacra vagy sem, a kormányzat feladata ennek kapcsán, hogy nyitva tartsa ennek lehetőségét.

Neked ajánljuk

    Tesztek

      Kapcsolódó cikkek

      Vissza az oldal tetejére