Shop menü

ÚJ AMD PROCESSZOROK AZ ELSŐ NEGYEDÉVBEN

Víg Ferenc
Víg Ferenc
Új AMD processzorok az első negyedévben

A 2010-es év első negyedéve meglehetősen érdekesen telhet majd, ugyanis számos vállalat dob piacra ütőképes hardvereket a különböző szegmensekben. Az Intel a kétmagos, integrált videó vezérlővel is felszerelt asztali Clarkdale és mobil Arrandale modellekkel készül, amelyek időközben már meg is jelentek, valamint hódító útjára indítja ugyancsak 32 nm-es csíkszélességgel készülő hatmagos processzor szörnyetegeit, a Gulftown egységeket Az Nvidia a várakozások szerint végre lerántja a leplet DirectX 11-es támogatással ellátott videokártyáiról és az AMD sem tétlenkedik majd. A gyártó a belépő szintű Radeon HD 5000-es sorozatú videokártyák mellett a processzorok szegmensét sem hagyja majd érintetlenül: az Athlon és Phenom termékcsaládban 4 új jövevény megjelenésére számíthatunk.

Galéria megnyitása
A 2010 első negyedévében érkező újdonságok nem lesznek annyira érdekesek, mint az Intel megoldásai, de arra minden bizonnyal jók lesznek, hogy valamelyest biztosítsák az AMD versenyképességét a kereskedelem fő áramába szánt termékek piacán. Az első friss processzor a 3,2 GHz-es órajelen ketyegő, szorzózár-mentes, azaz könnyedén tuningolható Phenom II X2 555 Black Edition modell lesz. Őt a sorban a 2,9 GHz-es Athlon II X4 635-ös központi egység követi, de az Athlon családba ezen kívül 3,1 GHz-es hárommagos X3 440-es és kétmagos X2 255-ös processzorok is helyet kapnak.

A processzor-újdonságokban cseppet sem bővelkedő első negyedév után az AMD beerősít és lerántja a leplet első hatmagos processzorairól, amelyek a Thuban nevet kapják és amelyek természetesen az asztali processzorok piacán próbálnak labdába rúgni az Intel megoldásai ellen.

Neked ajánljuk

    Tesztek

      Kapcsolódó cikkek

      Vissza az oldal tetejére