Shop menü

TUNINGOLT RADEON HD 6970-ES A POWERCOLOR-TÓL

Víg Ferenc
Víg Ferenc
Tuningolt Radeon HD 6970-es a PowerColor-tól

A PowerColor PCS++ sorozatú Radeon HD 6950-es videokártyájáról a napokban érkezett hír, ám azóta a gyártó műhelyében elkészült a Radeon HD 6970-es modell PCS+ sorozatú változata is, amely a PCS névből fakadóan professzionális hűtéssel (PCS – Professional Cooling System) és a sorozattól megszokott módon megemelt órajelekkel kerül a boltok polcaira.

Galéria megnyitása

A 40 nm-es csíkszélességgel készülő Cayman GPU-t tartalmazó újdonság szokás szerint most is 1536 stream processzorral gazdálkodik, a GPU és az 2 GB-nyi GDDR5-ös típusú VRAM között pedig ezúttal is 256-bites memória interfész teremt kapcsolatot. A DirectX 11-es támogatással érkező újdonság hűtéséről egy kétslotos megoldás gondoskodik, amely 8 mm-es átmérővel rendelkező réz hőcsövekből, számos alumínium lamellából és két 92 mm-es átmérővel rendelkező légkeverőből áll. A PCS hűtőrendszer akár 20%-kal is alacsonyabb üzemi hőmérsékleten tudja tartani a Cayman GPU-t, mindezt pedig a referencia megoldások esetében megszokott zajszintnél halkabban teszi.

A referencia Radeon HD 6970-es videokártyák GPU-ja 880 MHz-en ketyeg, a memóriachipek effektív órajele pedig 5500 MHz-es értéket képvisel, ehhez képest a PowerColor mérnökei a PCS+ sorozatú Radeon HD6970-es modellnél 940 MHz-es GPU- és 5700 MHz-es effektív memória órajelet alkalmaznak.

Galéria megnyitása

A többi Radeon HD 6970-es videokártyához hasonlóan a PowerColor legfrissebb terméke is kínál CrossfireX támogatást. A videó kimenetek között két DVI, egy HDMI 1.4a és két 1.2-es szabvány köré épülő DisplayPort csatlakozót találunk. Az újdonság kétféle csomagban lesz elérhető: az egyikhez mellékelik a Call of Duty: Modern Warfare 2 teljes verzióját, míg a másikhoz nem. Az új videokártya csomagok érkezésére a hírek szerint február folyamán számíthatunk, ajánlott végfelhasználói árukkal kapcsolatban azonban még nem érkeztek információk.

Neked ajánljuk

    Tesztek

      Kapcsolódó cikkek

      Vissza az oldal tetejére