Shop menü

TUNINGOLT GEFORCE GTX 770 A PALIT MŰHELYÉBŐL

A legfrissebb GeForce GTX 770-es videokártya egy egyedi hűtéssel és gyárilag megemelt órajelekkel érkező példány.
Víg Ferenc (J.o.k.e.r)
Víg Ferenc (J.o.k.e.r)
Tuningolt GeForce GTX 770 a Palit műhelyéből

A Palit GeForce GTX 770 OC névre keresztelt videokártyája 6+2 fázisú tápellátást alkalmaz: a GPU számára hat, a memóriachipek számára pedig két tápfázis jut. A DrMOS alapú tápáramkör egyébként a hagyományos megoldásoknál jobb energiahatékonyságot kínál, ami nem elhanyagolható szempont.

A nyomtatott áramköri lapon a már jól ismert, 28 nm-es csíkszélességgel készülő GK104-es GPU lapul, ami 1536 CUDA maggal gazdálkodik. A GPU és a GDDR5-ös fedélzeti memória között 256-bites adatsín húzódik.

Galéria megnyitása

A GeForce GTX 770-es videokártyák referencia változatai 1046 MHz-es alap- és 1085 MHz-es GPU Boost 2.0-s órajelet alkalmaznak, ezzel szemben a Palit újdonságánál már 1085 MHz-es alap-, illetve 1137 MHz-es GPU Boost 2.0-s órajel áll rendelkezésre. A 2048 MB-nyi GDDR5-ös VRAM órajele nem változott, így a memóriachipek ennél a modellnél is 7 GHz-es effektív órajelen üzemelnek. A GPU-tuning jóvoltából az új videokártya a Palit tesztje szerint 7%-kal jobb teljesítményt nyújt Unigine Heaven v2.5 alatt 1920 x 1200 pixeles felbontás és 4x-es AF alkalmazása mellett, mint a referencia megoldások.

Galéria megnyitása

Az órajel-emelés hatására tehát némi extra teljesítményhez jutunk, de a tuning a hőtermelést is fokozza, így a gyártó mérnökei a referencia hűtés helyett egy réz talpazattal ellátott, rengeteg alumínium lamellát alkalmazó, három ventilátorral dolgozó videokártya hűtőt alkalmaztak, amely halkabban és hatékonyabban hűti le a GPU-t, mint a referencia megoldás.

Galéria megnyitása

Az új hűtés jóvoltából a teljesítmény és a tuningpotenciál is kedvezőbben alakul, hiszen a GPU több időt tölthet el magasabb GPU Boost 2.0-s órajelen, mint ha referencia hűtést alkalmazna, a jobb hűtés miatt pedig messzebbre merészkedhetünk órajel-emelés alkalmával. Utóbbiban, azaz a további tuningban a ThunderMaster névre hallgató segédprogram segít.

Galéria megnyitása

A Palit legfrissebb GeForce GTX 770-es videokártyája két darab dual-link DVI portot, egy HDMI 1.4a videó kimenetet és egy DisplayPort 1.2-es csatlakozót kínál, működéséhez pedig egy hattűs és egy nyolctűs PCI Express tápkábel alkalmazására van szükség.

Galéria megnyitása

Az új videokártya hamarosan megjelenik kereskedelmi forgalomban, ára pedig várhatóan 400 dollár magasságában helyezkedhet majd el.

Neked ajánljuk

    Tesztek

      Kapcsolódó cikkek

      Vissza az oldal tetejére