Shop menü

TÖBB TIZEN ALAPÚ ESZKÖZ KÉSZÜL A SAMSUNGNÁL

A Samsung egy közleményben is megerősítette, hogy 2013-ban új mobilos operációs rendszert küldenek harcba.
Szécsi Dániel
Szécsi Dániel
Több Tizen alapú eszköz készül a Samsungnál

A korábban LiMo, majd MeeGo néven ismertté vált rendszer egy időre eltűnt a sikertelen próbálkozásokat követően, de most úgy fest, hogy a világ legnagyobb mobilgyártójával karöltve újult erővel tér vissza. A Tizenről egyelőre nem sokat árultak el, így az sem ismert, hogy milyen változásokon esett át 2010 óta.

Galéria megnyitása
 

A Samsung mindössze csak annyit jelentett be, hogy idén több készülékre is felkerül az újdonság. Tehát a hardveres specifikációkról nem adtak tájékoztatást egy konkrét eszköz kapcsán sem, így az sem világos, hogy mik lehetnek a gyártó tervei a rendszerrel. De mégis miért kellhet több vasat a tűzben tartania a Samsungnak? Az Ex-LiMo vélhetően éppen olyan funkciót tölt majd be, mint a bada, vagyis egyfajta menekülő út, ha az Android iránti érdeklődés csökkenne a jövőben.

A bada OS az Android mellett már nem elég jó alternatíva, és így jöhet képbe a Tizen. A Tizen platform jelenleg a Samsung és az Intel kezében van, és nyílt forráskódú, mint az Android, tehát valóban jó helyettese lehetne a Google megoldásának, legalábbis papíron. Ráadásul ha minden igaz, a Tizen képes lesz a bada applikációkat is kezelni, így a Samsungnak nem kell mindent az elejéről kezdenie.

Egyes értesülések szerint a legnagyobb japán szolgáltató, az NTT Docomo - ami szintén tagja a Tizen alapítványnak - gondoskodna a telefonok értékesítéséről Japánban, de európai partner is szóba került már: az angliai Vodafone palettáján is biztosan az elsők között jelennének meg a Samsung gépei. Persze ez sem meglepetés, mivel ők is tagjai a Tizen csoportnak.

Neked ajánljuk

    Tesztek

      Kapcsolódó cikkek

      Vissza az oldal tetejére