Shop menü

TÁBLA PC, NOTESZGÉP ÉS E-KÖNY OLVASÓ A SONY-TÓL

A Sony egy új E-könyv olvasóval, egy új tábla PC-vel és egy friss noteszgéppel jelentkezik, amelyek mind-mind hamarosan elérhetővé válnak kereskedelmi forgalomban is.
Víg Ferenc (J.o.k.e.r)
Víg Ferenc (J.o.k.e.r)
Tábla PC, noteszgép és E-köny olvasó a Sony-tól

A Sony egy új E-könyv olvasóval, egy új tábla PC-vel és egy friss noteszgéppel jelentkezik, amelyek mind-mind hamarosan elérhetővé válnak kereskedelmi forgalomban is.

Új VAIO S sorozatú noteszgép érkezik

Galéria megnyitása

A VAIO S sorozatban helyet foglaló új noteszgép 15,5 hüvelykes képátlójú, LED-es háttérvilágítással ellátott LCD kijelzőt tartalmaz, amely ezúttal Full HD-s natív felbontással bír. A notebook háza magnéziumból és alumíniumból készült, a benne lévő vas pedig ezúttal is az Intel Huron River mobil platformjára alapoz.

Galéria megnyitása

Processzorból második generációs Core i7-es sorozatú modellek közül lehet válogatni, az adattároló szerepét pedig klasszikus merevlemezre, vagy HDD-SSD hibrid rendszerre is bízhatjuk, maximum 1 TB-os kapacitásig bezárólag. A videó vezérlő szerepét igény szerint Intel HD Graphics 3000-es IGP-re, vagy akár 1 GB-nyi memóriával ellátott Radeon HD 6630-as mobil videokártyára is bízhatjuk, optikai meghajtóból pedig kérhetünk egyszerű DVD-írót, vagy akár Blu-ray meghajtót is.

Galéria megnyitása

A friss VAIO S sorozatú noteszgép WiFi és Bluetooth adapterrel egyaránt rendelkezik, sőt, az Intel Wireless Display technológiájának 2.1-es változatát is támogatja és még HD webkamerával is rendelkezik. Az 1000 dolláros alapáron forgalomba kerülő notebook ezüstben és feketében lesz majd elérhető, méghozzá idén októbertől kezdve.[bold]

Előrendelhető a Sony Tablet S[/bold]

A Sony Tablet S – amely S1 néven vált ismertté – szeptembertől kezdve előrendelhető az Amerikai Egyesült Államok és Kanada területén és szeptember folyamán a szállítása is megkezdődik.

Galéria megnyitása

Az 550 grammos tábla PC 9,4 colos képátlójú kapacitív érintőkijelzőt tartalmaz, ami 1280 x 800 pixeles natív felbontás mellett üzemel. A processzor szerepét az Nvidia Tegra 2-es SoC egysége tölti be, ami két darab, 1 GHz-es órajelen ketyegő processzormagot tartalmaz, plusz természetesen GeForce sorozatú integrált videó vezérlőt is kínál. Az 1 GB-nyi rendszermemóriával érkező termék 16 GB-os és 32 GB-os adattároló kapacitást kínáló változatban lesz elérhető a piacon. A felsoroltak mellett a Tablet S tartalmaz még SD memóriakártya-olvasót, 802.11 b/g/n típusú WiFi adaptert, 2.1-es Bluetooth adaptert, aGPS támogatást, valamint egy mikro USB 2.0-s portot is.

Az előlapi kamera VGA felbontással, míg a hátlapi 5 megapixeles felbontással bír, a rendszerben elhelyezett akkumulátor pedig 5000 mAh-ás. Az Android 3.1-es operációs rendszert futtató készülékek közül a 16 GB-osért 500 dollárt, míg a 32 GB-osért 600 dollárt kell letenni az asztalra.

Hamarosan elérhető a Sony legfrissebb E-köny olvasója

A Reader WiFi névre keresztelt újdonság 170 grammos súllyal érkezik és egy hat hüvelykes képátlójú, tükröződés-mentes E-Ink Pearl V220-as érintőkijelzőt alkalmaz. A WiFi támogatással is ellátott újdonság 2 GB-nyi beépített tárhelyet kínál, egy akkumulátortöltéssel pedig több, mint egy hónapig képes üzemelni. Amennyiben a WiFi támogatást is használjuk, úgy az akkumulátor három hétig bírja, ugyancsak egyetlen töltéssel.

Galéria megnyitása

A Sony E-könyv olvasója 12 előtelepített szótárat tartalmaz és támogatja mind az EPUB, mind pedig a PDF és a TXT fájlokat. Az Amerikai Egyesült Államokban és a Kanadában élő felhasználók számára további jó hír, hogy az újdonság segítségével könnyedén hozzá lehet férni a publikus könyvtárszolgáltatásokhoz is.

A Reader WiFi (PRS-T1) szállítása várhatóan október folyamán indulhat meg, a termék ajánlott végfelhasználói ára pedig 149 dollár lesz.

Neked ajánljuk

    Tesztek

      Kapcsolódó cikkek

      Vissza az oldal tetejére