Shop menü

SZUPERGYORS MEREVLEMEZEK A WD KÍNÁLATÁBAN

204 MB/s-os folyamatos adatátviteli sebesség és percenként 10000 fordulatot teljesítő HDD korongok jellemzik az új adattárolókat.
Víg Ferenc
Víg Ferenc
Szupergyors merevlemezek a WD kínálatában

A Western Digital legfrissebb merevlemezei a WD XE sorozatot erősítik és igen vonzó megoldásoknak minősülnek. A 2,5 colos formátumú (Serial Attached SCSI) adattárolók egyes változatai egy 3,5 colos kerettel kerülnek forgalomba, ami nem csak az adatközpontok szervereibe történő beszerelésüket könnyíti, de a szupergyors adattárolók hűtéséről is gondoskodik.

Galéria megnyitása

A WD XE sorozat tagjainak adattároló kapacitása 300 GB-tól egészen 900 GB-ig terjed, maguk a merevlemezek pedig SATA 6 Gbps-os csatolófelületet használnak. Az újdonságok a WD állítása szerint sokkal jobb választásnak minősülnek a 3,5 colos formátumú, 15 000 RPM-es fordulatszám mellett üzemelő merevlemezeknél, ugyanis velük ellentétben akár 50%-kal nagyobb adattároló kapacitást, magasabb folyamatos adatátviteli sebességet és akár 67%-kal alacsonyabb fogyasztást kínálnak, ami igencsak jól hangzik.

Galéria megnyitása

A friss adattárolók NoTouch Ramp Load technológia támogatásával érkeznek, ami garantálja, hogy a merevlemezfejek soha ne érhessenek hozzá a merevlemezkorongok felületéhez, így a merevlemezfejek és az adattároló korongok élettartama növekszik, plusz szállítás alkalmával is nagyobb biztonságban vannak az adatok. A megbízhatóságról és a strapabíróságról árulkodik az a tény is, hogy a WD XE sorozatú merevlemezek kétmillió üzemórán át képesek meghibásodás nélkül helytállni. Az új adattárolók modelltől függően 4,2 és 5,3 watt közötti fogyasztással üzemelnek üresjáratban, míg írási és olvasási feladatok alkalmával 6,4 és 7,8 watt közötti fogyasztással kell számolni. A termékek üresjáratban 30 dB(A), Seek 0 módban pedig 37 és 40 dB(A) közötti átlagos zajszintet produkálnak.

Galéria megnyitása

Az új adattárolók a WD hivatalos weboldala szerint 3,5 colos kerettel (HKHG típusok) és 3,5 colos keret nélkül (BKHG típusok) egyaránt elérhetőek, ajánlott végfelhasználói áruk pedig 229,99 és 599,99 dollár között helyezkedik el kiszereléstől és adattároló kapacitástól függően.

Neked ajánljuk

    Tesztek

      Kapcsolódó cikkek

      Vissza az oldal tetejére