Shop menü

SWTOR: FONTOLÓRA VESZIK A F2P MODELLT IS

Nyílván sokan vannak, akik figyelik, hogy vajon átmegy-e ingyenesen játszhatóba a Star Wars: The Old Republic és ha igen, akkor mikor.
Csont Szilvia
Csont Szilvia
SWTOR: Fontolóra veszik a F2P modellt is

Nyílván sokan vannak, akik figyelik, hogy vajon átmegy-e ingyenesen játszhatóba a Star Wars: The Old Republic és ha igen, akkor mikor. Az MMO február óta 400 ezer előfizetőt veszített, szóval nem csoda, hogy a BioWare és az EA figyeli a piac minden rezdülését. A BioWare Austin bevallotta, hogy már vizsgálták a F2P modell lehetőségét.

"Az MMO piac igen dinamikus, így nekünk is annak kell lennünk. Még ha az emberek elégedettek is azzal ami van, akkor is folyamatosan elvárják a frissítéseket, új módokat és helyzeteket. Szóval fontolgatjuk az ingyenesen játszható modellt is, de részleteket nem árulhatok el. Rugalmasnak kell lennünk és alkalmazkodnunk ahhoz, ami van."

Ezt nem meglepő módon az is indokolta, hogy a F2P MMO-k minősége egyre növekszik, így már igen erős konkurenciát jelentenek. Ha nem így lenne, akkor szóba sem jönne a fizetési modell leváltása.

A múlt hónapban egyébként a BioWare Austin elbocsátott néhány embert a Star Wars csapatból, Emmanuel Lusinchi ezt is a fent említett dolgokkal magyarázta, illetve azzal, hogy az MMO üzlet 2012 legkeményebb ága a játékiparnak. Ettől függetlenül biztosított mindenkit, hogy mindebből a játékosok semmit nem fognak érzékelni.

"Még így is nagyon nagy a fejlesztő csapatunk, az iparban az egyik legnagyobb. Nagyon kiforrott és részletes fejlesztési tervünk van az év hátralévő részére" - ígérte.

A Star Wars: The Old Republic 2012 márciusában 1,3 millió előfizetővel bírt, ezt a lecsökkent mennyiséget az EA a casual játékosok lemorzsolódásával magyarázta.

Galéria megnyitása

 

Neked ajánljuk

    Tesztek

      Kapcsolódó cikkek

      Vissza az oldal tetejére