Shop menü

STRAPABÍRÓ ÉS HALK SPIRE LÉGKEVERŐK, SPECIÁLIS CSAPÁGGYAL

A Spire új ventilátorcsaládjának tagjai nanokerámia alapú precíziós csapágyazást alkalmaznak. Az újfajta  csapágyazásnak köszönhetően a ventilátorok csendesebben, megbízhatóbban és strapabíróbban üzemelnek, ami jó hír lehet minden felhasználó számára.
Víg Ferenc
Víg Ferenc
Strapabíró és halk Spire légkeverők, speciális csapággyal

A Spire új ventilátorcsaládjának tagjai nanokerámia alapú precíziós csapágyazást alkalmaznak. Az újfajta csapágyazásnak köszönhetően a ventilátorok csendesebben, megbízhatóbban és strapabíróbban üzemelnek, ami jó hír lehet minden felhasználó számára.

Galéria megnyitása

A hagyományos légkeverők, amelyek olajat is tartalmazó csapágyazással üzemelnek, viszonylag rövid élettartammal bírnak, ugyanis a csapágyazás könnyedén túlmelegedhet, így a forgórész idővel megszorulhat, ami a PCB sérüléséhez – túlterhelés miatti megolvadásához – és a ventilátor tönkremeneteléhez vezet – áll a gyártó közleményében. Ezzel szemben a nanokerámia csapágyazással ellátott megoldások fő alkotóeleme rendkívül finom cirkónia por, amelyhez speciális, nano részecskékből álló kenőanyag is társul a hosszabb élettartam érdekében. Utóbbinak köszönhetően 70 000 óra feletti üzemi élettartam érhető el.

A speciális csapágyazás miatt a súrlódás a megszokottnál alacsonyabb, így a ventilátor könnyebben elindul: 5V, illetve e feletti feszültség helyett már 3,8 voltos üzemi feszültség is elég a ventilátor forgórészének elindításához.

Galéria megnyitása

Az újfajta Nano csapágyazásnak ezen kívül több egyéb előnye is van. A technológia 2-3 dB-lel alacsonyabb üzemi zajszintet eredményez, mint a golyóscsapágyazás és egyszerűbb szerelhetőséget is biztosít. A ventilátor forgórészének közepe a hagyományos csapágyazást alkalmazó légkeverőkénél kisebb, így a ventilátorlapátok nagyobbak lehetnek, ami növeli a légáram nagyságát. A gyártó ezzel együtt újfajta ventilátorlapát-felépítést is alkalmazott, ami szintén pozitív hatást gyakorol a levegőszállításra. A forgórész egyszerűen eltávolítható, így a légkeverő tisztántartása rendkívül egyszerűen megoldható.

Galéria megnyitása

A Spire Nano csapágyazással ellátott ventilátorai puha rezgéselnyelő sarkokkal rendelkeznek, amelyek igény esetén könnyedén eltávolíthatóak – utóbbira főleg akkor lehet szükség, ha a ventilátor számára viszonylag kevés hely áll rendelkezésre, így az a rezgéscsökkentő sarkokkal nem fér be a kívánt helyre.

A nanocsapágyazással ellátott ventilátorok PWM támogatással és/vagy LED-es világítással is elérhetőek lesznek – utóbbiak kék, illetve piros fényben pompázhatnak. A vállalat az újdonságokat rendszerhűtőként és processzorhűtő ventilátorként egyaránt ajánlja.

Bemutatkozik a 120 milliméteres átmérőjű Air Force LED ventilátor

Galéria megnyitása

Az új csapágyazással ellátott ventilátorok közül az első példány 120 milliméteres átmérővel bír és négy darab kék LED-et tartalmaz. Ez a légkeverő a percenkénti 600-as és 1500-as közötti fordulatszám-tartományban üzemel, így zajszintje 10 dB(A) és 22 dB(A) között helyezkedik el. A termék maximum 622,35 CFM levegőmennyiség megmozgatására képes, fogyasztása pedig 1,44 watt körül helyezkedik el. A 108 grammos tömegű, Air Force LED családba tartozó újdonság öt év garanciával kerül a boltok polcaira, ajánlott végfelhasználói ára pedig 13,95 euró.

Neked ajánljuk

    Tesztek

      Kapcsolódó cikkek

      Vissza az oldal tetejére