Shop menü

STÍLUSOS MOBIL MEREVLEMEZEKKEL RUKKOLT ELŐ A WD

A Western Digital termékpalettája ezúttal tetszetős, 2,5 colos formátumú külső merevlemezekkel bővült, szám szerint kétféle típussal.
Víg Ferenc
Víg Ferenc
Stílusos mobil merevlemezekkel rukkolt elő a WD

Az újdonságok közül a My Passport Edge modell a PC-s felhasználókat, míg a My Passport Edge for Mac kiadás a Mac Pro, iMac, MacBook, illetve Mac Mini konfigurációval rendelkező felhasználókat veszi célba.

Galéria megnyitása

A My Passport Edge, amely a PC-seknek készült, automatikus, folyamatos adatmentést kínáló szoftverrel kerül a boltok polcaira. Az igényes külsővel rendelkező újdonság 500 GB-os adattároló kapacitású merevlemezt rejt, ami USB 3.0-s csatolófelületen keresztül kapcsolódik az adott konfigurációhoz. Mivel 2,5 colos formátumú mobil merevlemezről van szó, így az adatátvitel és az adattároló tápellátása ugyanazon a kábelen keresztül zajlik, ami kényelmes használatot tesz lehetővé.

Galéria megnyitása

A 81,6 x 12,8 x 110 milliméteres mérettel és 140 grammos tömeggel rendelkező újdonság NTFS fájlrendszerrel formázva kerül a boltok polcaira és jár hozzá néhány hasznos szoftver is. Az egyik ilyen alkalmazás a WD SmartWare nevet viseli, feladata pedig az, hogy automatikus, folyamatos adatmentést biztosítson a felhasználó adatai számára. A sorban megtaláljuk a WD Security alkalmazást is, amely jelszó alapú védelemmel próbálja megakadályozni, hogy fontos fájljainkhoz illetéktelenek férjenek hozzá. Végül, de cseppet sem utolsó sorban rendelkezésre áll a WD Drive Utilities névre hallgató szoftvercsomag is, amellyel mobil adattárolónk regisztrálására nyílik mód, sőt, egyebek mellett még a benne rejlő diagnosztikai szolgáltatás által kínált lehetőségeket is kiaknázhatjuk. A merevlemez fizikai védelméről a strapabíró ház gondoskodik.

Galéria megnyitása

A My Passport Edge for Mac kiadás már anodizált alumínium házzal érkezik, amely dizájn tekintetében remekül passzol a MacBook család tagjaihoz. A termék fentebb említett társához hasonlóan szintén 500 GB-os, 2,5 colos formátumú mobil merevlemezt tartalmaz, amely ugyancsak USB 3.0-s csatolófelületen keresztül kapcsolódik az adott konfigurációhoz. A fájlrendszer ebben az esetben persze már nem NTFS, hanem HFS + Journaled alapokon nyugszik, de újraformázást követően, NTFS fájlrendszer használatával Windows alapú konfigurációkhoz is passzol a termék.

Galéria megnyitása

A WD Security és a WD Drive Utilities alkalmazások ehhez a modellhez is elérhetőek, az automatikus adatmentésről azonban ezúttal nem a Western Digital saját szoftverével, hanem az Apple Time Machine szolgáltatásával gondoskodhatunk. A tetszetős újdonság 112 x 11 x 83 milliméteres mérettel bír, azaz picivel laposabb, mint PC-s társa. A130 grammos külső mobil merevlemez ezúttal is egyetlen kábelt használ a tápellátás és az adatátvitel biztosítására, de ez aligha meglepő tény.

A három év garanciával érkező My Passport Edge 109,99 dollárba, a Mac konfigurációkhoz készített My Passport Edge for Mac pedig 119,99 dollárba kerül.

Neked ajánljuk

    Tesztek

      Kapcsolódó cikkek

      Vissza az oldal tetejére