Shop menü

SOUTH PARK: THE STICK OF TRUTH

Sajnos csak jövőre lehet részünk a South Park-i kalandokban, de addig is betekintést nyerhetünk a játékba: seggfej elfek, szexfegyverek és káromkodás Kinecttel.
Tibor Kovács
Tibor Kovács
South Park: The Stick Of Truth

A 2012 második felére ígért South Park RPG csak 2013 március 5-én fog megjelenni, de az E3-as bemutató alapján megéri majd a hosszú várakozást. Az Obsidianos Zane Lyon szerint, aki a project rendezője The Stick Of Truth lesz az eddigi legautentikusabb South Park darab. Az előzetes teljes egészében a játék motorjával készült, nem tartalmaz pre-renderelt south parki lakosokat és helyszíneket, és az akciójelenetekhez is csak Cartman használt kaszkadőrt.

A játék az immár 15 éves South Park rajzfilmsorozat két atyja, Matt Stone és Trey Parker agyából pattant ki, és a történetet is ők írták hozzá; a szerzőpáros 1999, azaz a nagy film óta nem dolgozott ilyen nagyszabású projekten. A sztori természetesen a jól ismert kisvárosban, South Parkban játszódik, ahol nem a már ismert karakterekkel játszhatunk, hanem az "új srác" bőrébe bújva kell megbarátkozzunk a sorozat főszereplőivel, és feljebb mászni a ranglétrán. Rangunk és titulusunk kezdetben Köcsög, de az első küldetés teljesítése után (a királyságot kell megvédenünk a seggfej elfektől) a címek adója, a nagy Varázslókirály, Cartman rögtön Seglukká avanzsál minket. Így már sokkal jobban érezzük magunkat.

Galéria megnyitása

A harcrendszer a klasszikus, körökre osztott RPG-két követi, de van benne egy csavar is: a játék időalapú eseményeket használ, hogy kissé megfűszerezze a köröket, pl. támadásainkat és védekezéseinket erősebbé tehetjük a megfelelő gomb megfelelő időben történő lenyomásával. Lesznek olyan támadások is, melyek megerősítése külön minijáték keretein belül történik.

Az új srácnak mi adunk majd nevet, és jó PRG-hez illően fizimiskáján és ruházatán kívül a fegyverzetét is kedvünk szerint állíthatjuk össze, bőven lesz választék a golfütőtől a szexjátékokig. Extra felszerelési tárgyaink között olyan érdekességek szerepelnek, mint a felélesztő taco, amelynek segítségével csatában elesett társainkat hozhatjuk vissza az élők sorába. Arzenálunkra szükségünk is lesz, mert a kisvárost a gaz elfeken kívül állandóan fenyegetik a vámpírok, hippik és egyéb deviáns elemek is. Az Xbox 360-as verzió Kinect támogatása is tartogat érdekességeket, pl. hangosan káromkodhatunk, és a karakterek reagálni fognak erre.

Kapcsolódó cikkeink:

South Park RPG

South Park RPG részletek

South Park PRG újabb részletek

 

 

Neked ajánljuk

    Tesztek

      Kapcsolódó cikkek

      Vissza az oldal tetejére