Shop menü

SISOFT SANDRA 2010 OPENCL TESZTEKKEL

A Sisoft Sandra tesztprogramjának különböző változatait mi is előszeretettel használtuk korábbi tesztjeink alkalmával, ám most a gyártó bejelentette, hogy egy friss verziót készített a szoftverből, amelyben már OpenCL tesztmodulok is helyet kaptak: ezek a tesztprogramok a GPU számítási teljesítményéről és GPGPU rendszer adatátviteli sebességéről ad némi képet.
Víg Ferenc (J.o.k.e.r)
Víg Ferenc (J.o.k.e.r)
SiSoft Sandra 2010 OpenCL tesztekkel

A Sisoft Sandra tesztprogramjának különböző változatait mi is előszeretettel használtuk korábbi tesztjeink alkalmával, ám most a gyártó bejelentette, hogy egy friss verziót készített a szoftverből, amelyben már OpenCL tesztmodulok is helyet kaptak: ezek a tesztprogramok a GPU számítási teljesítményéről és GPGPU rendszer adatátviteli sebességéről adnak némi képet.

A SiSoft újdonsága, a Sandra 2010 OpenCL a 2009-es verzióban található Nvidia CUDA és AMD Stream alapú tesztek OpenCL-re portolt változatait tartalmazza. Az új tesztmodulok kétféleképpen próbálják lemérni, hogy mire is képes a GPGPU rendszer:

[list type="unordered"]

[*]Számítási teljesítmény: A szoftver egyszerűen azt vizsgálja, hogy a GPU milyen gyorsan képes elvégezni egy-egy számítási feladatot. Ez a megoldás hasonlóan működik, mint a CPU Multi-Media benchmark, azaz törtdimenziójú alakzatok generálásával próbálja leterhelni a rendszert.

 

[*]Memória teljesítmény: Ez a rész azt ellenőrzi, hogy az adattovábbítás milyen gyorsan történik a GPGPU rendszerben. A számítási teljesítmény itt nem sokat nyom a latba, kizárólag a GPGPU rendszer memória sávszélessége fontos az eredmény kiszámításánál.

[/list]

A SiSoftware illetékesei külön kiemelik, hogy az AMD OpenCL 1.0-s tesztmoduljai egyelőre még csak béta fázisban vannak jelen, és stabilitásuk és megfelelő működésük egyelőre nem garantált. Ez az Nvidia OpenCL támogatására nem vonatkozik, ott minden a lehető legnagyobb rendben van. Az AMD illetékesei már együttműködést kezdeményeztek a SiSoftware szoftvermérnökeivel annak érdekében, hogy mielőbb optimalizálni tudják a béta fázisban lévő tesztmodulokat.

Az érdeklődők a SiSoft Sandra 2010-es változatát innen tudják letölteni. A Lite verziót válassza mindenki, a többi fizetős.

Neked ajánljuk

    Tesztek

      Kapcsolódó cikkek

      Vissza az oldal tetejére