Shop menü

QWERTY BILLENTYŰZETTEL ÉRKEZIK A HUAWEI M660

A Huawei kínálatában egy olyan készülék bukkant fel, mely leginkább a Nokia Touch&Type működési elvére hajaz. Ugyanis a teljes billentyűzet mellett, egy nagyméretű, érintésérzékeny képernyőt is találunk, így mindkét felületről irányítható lesz.
Szécsi Dániel
Szécsi Dániel
QWERTY billentyűzettel érkezik a Huawei M660

A Huawei kínálatában egy olyan készülék bukkant fel, mely leginkább a Nokia Touch&Type telefonjaira hajaz, ugyanis a teljes billentyűzet mellett egy nagyméretű, érintésérzékeny képernyőt is találunk, így mindkét felületről irányítható lesz az eszköz.

Android fronton is láthattunk már ehhez hasonló megoldásokat. Ilyen például a Motorola Fire, vagy az LG Optimus Proja, de ekkora méretű megjelenítőt egyikbe sem zsúfoltak bele, a Motorola Pro+ is "csak" 3,1 hüvelykes. Az M660 egy 3,2 colos kijelzővel az előlapján érkezik majd, alatta pedig a billentyűzetet találjuk, mely 4 soros elrendezést kapott. Érdekesség azonban, hogy az androidos kötelező kezelő szervek, melyek a kijelző és a QWERTY gombsor között kaptak helyet, érintésre reagálnak.

Galéria megnyitása

A készülékben valószínűleg egy Qualcomm MSM7627T van, mivel elsőként a CDMA hálózatokkal kommunikáló variáns kerül majd piacra, de ezt hamarosan követi a GSM hálózatokat támogató is. Bár sajnos ez a hardver már elég koros, de így legalább barátságos áron juthatunk majd hozzá. A lapkakészletben egy ARM11 magot találunk, ami még az ARMv6 utasításkészlettel dolgozik, és vélhetően 800 MHz-es órajelen fog ketyegni, mellette pedig egy Adreno 200-as rejlik, a grafikus munkák elvégzésére. A rendszermemória 512 MB lesz, a háttértár kapacitása pedig egyelőre ismeretlen, de a microSD bővíthetőségnek köszönhetően, ha szűkös, az sem jelent komoly gondot. Operációs rendszer tekintetében sajnálatosan az Android 2.3-mal kell számolnunk, de a SoC miatt ez nem igazán meglepetés.

A Huawei M660 egyelőre igen kellemes készüléknek ígérkezik, talán a legszebb ilyen kialakítású modell lehet az amúgy szűkös választékban, így biztosan meglesz a vevőköre is. Egyelőre a pontos ára, és a megjelenési dátuma nem ismert, de remélhetőleg nem kell már sokat várni rá.

Neked ajánljuk

    Tesztek

      Kapcsolódó cikkek

      Vissza az oldal tetejére