Shop menü

MSI GEFORCE GTX 680-ASOK, EZÚTTAL 4 GB VRAM-MAL

Az MSI műhelyében elkészült a GeForce GTX 680 Twin Frozr III 4 GB-os változata, méghozzá rögtön kétféle kiadásban.
Víg Ferenc (J.o.k.e.r)
Víg Ferenc (J.o.k.e.r)
MSI GeForce GTX 680-asok, ezúttal 4 GB VRAM-mal
Galéria megnyitása

A vállalat legfrissebb videokártyái GeForce GTX 680-as alapokon nyugszanak és az N680GTX Twin Frozr 4GD5-ös, illetve N680GTX Twin Frozr 4GD5/OC termékkódokat viselik. Ahogy az a termékkódokból is kiderült, egy referencia órajeleken üzemelő, valamint egy gyárilag tunigolt modell érkezik – utóbbi termékkódjában az „OC” jelölés is helyet kapott.

Galéria megnyitása

Közös tulajdonság, hogy mindkét változat 28 nm-es csíkszélességgel készülő, GK104-es kódnévre keresztelt GPU-t alkalmaz, amely 1536 CUDA maggal rendelkezik és 256-bites adatsínen keresztül kapcsolódik a GDDR5-ös típusú fedélzeti memóriáho. Az alap modell esetében a GPU 1006 MHz-es alap- és 1058 MHz-es Boost órajelen ketyeg, a tuningolt változatánál pedig 1058 MHz-es alap- és 1124 MHz-es Boost GPU órajel áll rendelkezésre. A GDDR5-ös memóriachipek, amelyekből ezúttal 2 GB-nyi helyett 4 GB-nyi lapul a termékeken, a szokásos 6008 MHz-es effektív órajelen ketyegnek mindkét modellen – utóbbi referencia órajelnek tekinthető.

Galéria megnyitása

Az új videokártyák egyedi nyomtatott áramköri lapot alkalmaznak és két darab hattűs PCI Express tápcsatlakozó alkalmazását követelik meg. A komponensek hűtéséről a gyártó egyedi felépítésű, két ventilátort alkalmazó Twin Frozr III-as videokártya hűtője gondoskodik. A videó kimenetek között mindkét újdonság esetében két DVI, egy 1.4-es HDMI és egy 1.2-es DisplayPort csatlakozó lapul.

Galéria megnyitása

A termékek várható ajánlott végfelhasználói ára egyelőre nem ismert, mindössze annyi tudható, hogy 2 GB-os társaiknál körülbelül 20%-kal kerülhetnek majd többe a 4 GB-nyi fedélzeti memóriával érkező újdonságok

Neked ajánljuk

    Tesztek

      Kapcsolódó cikkek

      Vissza az oldal tetejére