Shop menü

MONITORT KAPOTT AZ ASUS PADFONE

A Computexre az Asus egy újabb "dokkolót" is hozott, amivel a PadFone-ból egy csapásra asztali számítógépet varázsolhatunk.
Szécsi Dániel
Szécsi Dániel
Monitort kapott az Asus PadFone

A Computexre az Asus egy újabb "dokkolót" is hozott, amivel a PadFone-ból egy csapásra asztali számítógépet varázsolhatunk.

Galéria megnyitása

A dokkolható monitor szinte alig különbözik a hagyományos társaitól, az árulkodó jel, hogy itt valami nem egészen átlagos, az a talpban felfedezhető nyílás. Ide illeszkedik majd az Asus csúcsmasinája, ami a csatlakoztatást követően lelket önt a megjelenítőnkbe. Ennek a megoldásnak az a negatívuma, hogy nem mi választhatjuk ki, hogy milyen kijelzőhöz szeretnénk csatlakoztatni telefonunkat. Ez is megoldható lett volna pedig, hiszen erre már élő példát is láttunk, a Motorola garázsából érkező Atrixnál.

Galéria megnyitása

A monitor egyébként teljesen átlagos példányként is képes viselkedni, megtalálunk rajta minden ehhez szükséges csatlakozót: van rajta HDMI, DVI és D-Sub port is. A kijelző 24 hüvelykes átmérővel rendelkezik, a felbontása pedig 1920 x 1200. A betekintési szögekkel biztos nem lesz gond, hiszen IPS technológiát használ majd. A hátoldalon találunk még egy sor USB 3.0 portot is, szám szerint négyet, ide csatlakoztathatunk külső adathordozókat vagy billentyűzetet és egeret, ha ezek éppen nem Bluetoothon kapcsolódnak.

Galéria megnyitása

Irányításra csak külső perifériákkal van lehetőség, mivel az érintést nem érzékeli a nagyméretű megjelenítő. Az Engadget elmondása alapján az Asus mérnökei remekül megoldották az Ice Cream Sandwich kezelhetőségét. A rendszer gyorsan pörög, és teszi a dolgát ahogy kell. Sőt, azt is hozzátették, hogy talán jobban használható, mint a direkt ilyen célokra kifejlesztett Google Chrome OS. Lehet, hogy ezen kéne dolgoznia a Chrome OS fejlesztői gárdájának?

Az Asus bemutatóján dátumokkal nem szolgáltak, így azt nem lehet tudni, hogy mikor kerülhet kereskedelmi forgalomba a dokkoló monitor. Annyi tűnik biztosnak, hogy a karrierjét az Egyesült Államokban kezdheti majd meg, és ha sikeres lesz, akkor természetesen mindenhol felbukkanhat, ahol az Asus PadFone megfordul.

Neked ajánljuk

    Tesztek

      Kapcsolódó cikkek

      Vissza az oldal tetejére