Shop menü

MINI-ITX FORMÁTUMÚ Z77-ES ALAPLAP AZ MSI-TŐL

A jelek szerint az MSI kínálata hamarosan egy új, Z77-es lapkakészletre alapozó Mini-ITX alaplappal bővül.
Víg Ferenc
Víg Ferenc
Mini-ITX formátumú Z77-es alaplap az MSI-től

A friss termék ugyan nem annyira extravagáns, mint az EVGA korábban bemutatott, ugyancsak Mini-ITX formátum köré épülő megoldása, de egy ütőképes kompakt asztali PC építésekor mindenképpen jó választás lehet. Az első kiszivárgott fotó, illetve információk alapján már nagyjából képben lehetünk azzal kapcsolatban, amit az új deszka kínál.

Az LGA-1155-ös processzorfoglalattal ellátott, Intel Z77 Express lapkakészletre alapozó újdonság a Sandy Bridge és az Ivy Bridge processzorokat fogadja, amelyekhez hétfázisú tápellátást biztosít. Az alaplap a 24-tűs ATX tápcsatlakozó mellett egy nyolctűs, EPS szabványnak megfelelő CPU tápcsatlakozót is tartalmaz, DDR3-as memóriafoglalatokból pedig összesen kettőt kínál. Utóbbiak akár 16 GB-nyi DDR3-as rendszermemória alkalmazására is lehetőséget biztosítanak.

A bővítőhelyek között a helyhiány miatt ezúttal csak egy PCI Express x16-os slot lapul, amely Ivy Bridge processzor alkalmazása esetén a PCI Express 3.0-s szabványban rejlő lehetőségek kiaknázására is módot ad. Rajta kívül egy 3 Gbps-os mSATA bővítőhely is jelen van a terméken, amely egy mPCIe 2.0-s bővítőhellyel osztozik a rendelkezésre álló területen.

Galéria megnyitása

A Z77IA-E53-as modell SATA portok tekintetében teljes egészében a Z77-es PCH-ra támaszkodik, így az említett 3 Gbps-os mSATA port mellett egy 3 Gbps-os eSATA, valamint két 3 Gbps-os belső SATA csatlakozó áll rendelkezésre, a szokásos két darab SATA 6 Gbps-os port mellett. USB 3.0-s portokból négyet kapunk: kettő a hátlapon, kettő pedig kivezetés formájában az alaplapon helyezkedik el. A videó kimenetek között ezúttal egy D-Sub és egy HDMI port lapul.

Az alaplap hatcsatornás audió támogatást kínál (Realtek ALC 892) és rendelkezik mind Gigabites Ethernet porttal, mind pedig Bluetooth adapterrel. Az újdonság természetesen a gyártó legfrissebb, ClickBIOS II névre hallgató, UEFI alapú BIOS-át alkalmazza majd.

A termék várható megjelenésével és várható ajánlott végfelhasználói árával kapcsolatban egyelőre nem állnak rendelkezésre információk.

Neked ajánljuk

    Tesztek

      Kapcsolódó cikkek

      Vissza az oldal tetejére