Shop menü

MEGLEPETÉS: MÉGIS KÉT ÚJ KINDLE FIRE-T KAPUNK?

A legfrissebb pletykák ezúttal már talán tényleg fedik a valóságot. A két új táblagép ugyanis az Amazon egyik jelentésében bukkant fel. A hírek a Boy Genius Reporttól származnak, ami már a tavalyi év végén is ezekről a tervekről számolt be.
Szécsi Dániel
Szécsi Dániel
Meglepetés: Mégis két új Kindle Fire-t kapunk?

A legfrissebb pletykák ezúttal már talán tényleg fedik a valóságot. A két új táblagép ugyanis az Amazon egyik jelentésében bukkant fel. A hírek a Boy Genius Reporttól származnak, ami már a tavalyi év végén is ezekről a tervekről számolt be.

A két készülék a "Coyote" és a "Hollywood" kódnevek alatt készülnek. A "Coyote" lesz a két Kindle tábla közül a kisebbik, ez mint a jelenlegi Fire, egy 7 hüvelykes megjelenítőnek ad majd otthon. A "Hollywood" sokkal érdekesebb, mivel ez már felnő majd a Galaxy Tab 10.1-hez és az Apple iPadjéhez, mert ebben egy 10 colos képátlójú panel teljesíthet majd szolgálatot.

Galéria megnyitása

Az új 7 hüvelykes Kindle Fire továbbra is két magot tartalmaz majd, de arról nincs pontos információ, hogy milyeneket. Feltételezhetően ismét a Texas Instruments valamelyik lapkáját tervezik majd bevetni, így az OMAP 4430-ra, 4460-ra és a 4470-re szűkíthető a lehetséges lapkák köre. Az eredeti 1 GHz-es OMAP4430-tól pedig biztosan erősebb lesz majd az új modell. A nagyobb kijelzővel rendelkező "Hollywood" a hardverét tekintve is komolyabb. Ebben már egy négymagos lapkakészlet kapott helyet, de a kiszivárgott jelentésben erről sem derül ki több. Mindenesetre nagy meglepetés lenne, ha nem az Nvidia Tegrája foglalna benne helyet.

Az amerikai tartalomszolgáltató jelentéséből az derült még ki, hogy ezúttal már az anyaghasználat is megfelelő lesz. Emiatt ugyanis rengeteg kritika érte az első és eddig egyetlen Kindle Fire-t. Az újdonságok fém hátlappal érkeznek majd, az előlapjukon pedig egyáltalán nem találkozunk gombokkal, ami jó jel, és az Android 4.0 vagy nagyon jó esetben a 4.1 Jelly Bean jelenlétére enged következtetni. A fém burkolat ezúttal is fekete lesz, viszont a hátlapon már némi krómhatású díszítőelemmel is összefuthatunk, ami kontrasztosabb és feltűnőbb külsőt kölcsönöz majd neki. Továbbá a külsőnél maradva, a gépek oldalán feltűnt a HDMI kimenet is, aminek főleg a multimédiás tartalmak fogyasztásánál vehetjük hasznát.

Vélhetően a kisebbik Kindle Fire érkezik majd előbb, de erről nem szólt a fáma. Ez július végén kerülhet a boltok polcaira, az ára pedig ismét 199 dollár lesz. Ennek köszönhetően a korábbi hírek szerint, a jelenlegi modell ára valamelyest csökken majd, egyes feltételezések szerint 149 dollárra számíthatunk. A „Hollywood” megjelenésével kapcsolatban semmit nem tudunk.

Neked ajánljuk

    Tesztek

      Kapcsolódó cikkek

      Vissza az oldal tetejére