Shop menü

MÁRIS HARDVERFRISSÍTÉST KAPHAT A NEXUS 10?

Úgy fest, hogy a jelenleg kapható legerősebb táblagép hamarosan ráncfelvarráson eshet át, az apró módosítás komoly teljesítménytöbbletet hozhat.
Szécsi Dániel
Szécsi Dániel
Máris hardverfrissítést kaphat a Nexus 10?

A Google a 10,1 hüvelykes referencia tábláját a jelek szerint folyamatosan a csúcson szeretné tartani, és ennek érdekében minden szükséges lépést megtesznek. Mivel a készülék szinte minden ponton a csúcsot jelenti, viszonylag kevés beavatkozás szükséges ehhez.

Galéria megnyitása

A több forrásból származó információnk alapján a gépezet lelkét fogják nyugdíjazni, ami jelenleg egy Samsung Exynos 5 Dual (5250) lapka. A helyét egy olyan chip fogja átvenni, mely már négy (feltehetően Cortex-A15-ös) processzormaggal rendelkezi majd, az integrált grafikus egység szerepébe pedig egy nyolcmagos (!) Mali-T678 kerül. Ez a GPU kétszer több modulból épül fel, mint a jelenleg alkalmazott Mali-T604, és újabb az architektúrája is, mivel ez már a második generációs Midgardra épül. A specifikációból kiindulva nem kizárt, hogy a Samsung Exynos 5 Quadról beszélhetünk.

Ez a csere tehát a legtöbb alkalmazási területen jelentős teljesítménynövekedést hozna; ráadásul könnyedén, olcsón és gyorsan kivitelezhető lenne, mivel csak ezt a komponenst kellene felváltani, ami legfeljebb némi rendezkedést igényel a "motorházban". Ránézésre tehát nem lehet majd különbséget tenni az új és a régebbi modell között, ami hasonló eljárás ahhoz, ahogy az Apple frissíti a gépeit.

Sajnos azt nem tudni, hogy a fentebb kapcsolt sebesség az árak módosítását is magával fogja-e vonni. Jelenleg a Nexus 10 16 GB-os változata 399 dollárt kóstál, míg a 32 GB-tal felszereltért 499-et kér a Google.

 

Nyelvfelismerés » Hungarian

 

Neked ajánljuk

    Tesztek

      Kapcsolódó cikkek

      Vissza az oldal tetejére