Shop menü

MÁR MEGINT ÁTNEVEZÉSRE KÉSZÜL AZ NVIDIA?

Az Nvidia az elmúlt idők során számos alkalommal nevezett át videokártyákat annak érdekében, hogy a vásárlók dolgát megkönnyítsék, azaz az aktuális kínálatból könnyebb legyen kiválasztani a megfelelő modellt. A lépések miatt a vállalat már rengeteg kritikát kapott, ám most úgy tűnik, hogy ismét névváltoztatásra készülnek, ami megint csak a vásárlók és a felhasználók érdekében történhet.
Víg Ferenc (J.o.k.e.r)
Víg Ferenc (J.o.k.e.r)
Már megint átnevezésre készül az NVIDIA?

Az Nvidia az elmúlt idők során számos alkalommal nevezett át videokártyákat annak érdekében, hogy a vásárlók dolgát megkönnyítsék, azaz az aktuális kínálatból könnyebb legyen kiválasztani a megfelelő modellt. A lépések miatt a vállalat már rengeteg kritikát kapott, ám most úgy tűnik, hogy ismét névváltoztatásra készülnek.

Galéria megnyitása
A videokártya piacon a GeForce 9-es sorozat tagjainak megjelenése után a gyártó az új videokártya generáció tagjait már a korábbi gyakorlattal ellentétben más módszerrel nevezte el, azaz a 9000-es sorozatú kártyákat nem a 10000-es, hanem a GTX 200-as modellek követték. A gyártó a termékek esetében a G/GT/GTS/GTX elnevezéseket és egy számot alkalmazott, amelyekről úgy gondolták, hogy segítségükkel a videokártyák ezentúl könnyebben megkülönböztethetőek lesznek majd.

Ez rutin most ismét meg fog változni: a gyártó a jövőben el szeretné hagyni a GeForce márkanév után a G/GT/GTS/GTX elnevezéseket, vagyis ezentúl csak és kizárólag számokkal próbálják majd egyértelműen elkülöníteni az egyes teljesítmény- és árszinteken elhelyezkedő videokártyákat (mint ahogy az AMD teszi a Radeonok esetében). Ennek megfelelően GeForce 1x0, 2x0, 3x0 és ezekhez hasonló típusjelzéseket fognak alkalmazni. Az új elnevezési séma a hírek szerint a 40 nm-es GPU-val ellátott videokártyák megjelenése után léphet életbe.

Neked ajánljuk

    Tesztek

      Kapcsolódó cikkek

      Vissza az oldal tetejére