Kosár

A kosár jelenleg üres

Bejelentkezés &
Regisztráció

Jelenleg nincs belépve.

Válassza ki az oldal nyelvét

TERMÉKEINK

iPon FÓRUM

iPon Hírek

Különleges PC házak a Lian Li-től és az AeroCool-tól

 • Dátum | 2010.08.24 13:45
 • Szerző | J.o.k.e.r
 • Csoport | FŐ EGYSÉG
Az AeroCool műhelyéből egy olcsó, játákosoknak szánt ház érkezett, a Lian Li illetékesei pedig lerántották a leplet legfrissebb minőségi számítógépházukról, amely kompakt rendszer építésekor jöhet majd jól.

AeroCool Strike-X: olcsó PC ház, játékosoknakAz AeroCool egy kedvező árú, 60 euróba kerülő számítógépházzal kedveskedik a játékosok számára. Az újdonság tetszetős, piros-fekete dizájnnal érkezik és hatalmas felületen tartalmaz perforált bevonatot, amely a rendszer hatékony szellőzéséről gondoskodik. Sajnos a hatalmas szellőző felületekkel ellátott termék kellemetlen velejárója, hogy hamar megtelik porral, de ez már egy másik kérdés.

Térjünk is vissza az új házra. A közepes torony méretű, Strike-X névvel ellátott kuckó a piros-fekete dizájnnal ellátott változat mellett teljesen feketében is elérhető lesz. A bővítőhelyek között összesen 9 darab 5,25 hüvelykes helyet találunk, de ezek egy részét a merevlemezek számára kialakított, 3,5 hüvelykes bővítőhelyeket tartalmazó keret elfoglalja. A gyártó a ház oldalán és hátulján egy-egy 120 mm-es átmérőjű, míg a hát tetején egy 140 mm-es átmérővel rendelkező ventilátort helyezett el, amelyek együttesen hatékonyan és gyorsan átszellőztetik a rendszert. A bővítőkártyák, valamint a 3,5 hüvelykes és 5,25 hüvelykes meghajtók szereléséhez nincs szükség szerszámokra, mint azt már az újabb PC házak esetében megszokhattuk. A ház hátulján két darab, a folyadékhűtő rendszerek hőleadó radiátorához tartozó csövek beszereléséhez szükséges furat is jelen van. A tápegység helye - ahogy az mostanában lenni szokott - ezúttal is a ház hátulján, alul van.A termék tetején két USB 2.0-s port, valamint a szokásos audió csatlakozók is helyet kaptak. Az AeroCool Strike-X rövidesen feltűnhet az üzletek polcain, ára pedig 60 euró lesz, ahogy azt már a bevezetőben is említettük.

Lian Li Mini-Q PC-Q11: tetszetős, "pici" ház érkezett

A Lian Li az elmúlt napok folyamán már több új számítógép házat is bemutatott, amelyek mind-mind más és más felhasználói rétegeket céloznak meg. A legfrissebb megoldás a Mini-Q sorozatban foglal helyet és a PC-Q11-es típusjelzést viseli. A kompakt terméket a vállalat azoknak ajánlja, akik helytakarékos, de mégis ütőképes rendszert szeretnének építeni.

A 200 x 326 x 260 mm-es mérettel és 2,42 Kg-os súllyal érkező ház Mini-ITX és Mini-DTX alaplapok fogadására lett felkészítve. A rendszer egy 5,25 hüvelykes optikai meghajtó, valamint két darab 3,5 hüvelykes merevlemez vagy 2,5 hüvelykes SSD meghajtó, illetve merevlemez beszerelését teszi lehetővé. Az 1,5 mm vastag alumínium ötvözetből készült előlap elég vékony és masszív ahhoz, hogy ne vegye át a rendszerben található egységek által keltett rezgéseket, de ugyanez az oldallapokra is igaz. A ház gumírozott talpakon áll, amelyek megakadályozzák, hogy az alkatrészek rezgései az asztalra is átterjedjenek, így a végeredmény egy csendes, rendkívül kompakt rendszer.A ház belsejében ATX PS/2 formátumú tápegység beszereléséhez is van hely, sőt, a termék még két PCI bővítőhelyet is kínál a különböző bővítőkártyák számára. A megfelelő szellőzésről egyetlen 140 mm-es átmérőjű ventilátor gondoskodik, ami a ház elején kapott helyet, de a ház hátulján számos szellőző is segít abban, hogy a meleg levegő hamar távozzon a rendszerből. A termék előlapi portjai között egyébként két darab USB 3.0-s csatlakozót találunk, de a szokásos audio portok sem hiányoznak a kínálatból.Az augusztus végén forgalomba kerülő PC-Q11-es ház összesen négyféle színben lesz elérhető (fekete, ezüst, piros és zongoralakk fehér). Az ezüst és fekete változatokért 94,99 dollárt, a piros házért 114,9 dollárt, míg a zongoralakk fehérben pompázó kuckóért 179 dollárt kérnek el.

Hozzászólások

Nem vagy bejelentkezve, a hozzászóláshoz regisztrálj vagy lépj be!

Eddigi hozzászólások:

 • 11.
  2010. 08. 29. 10:33
  Tetszik a stílusod, de ezt tapasztalatból mondtam, fontos a jó anyagképzés.
  Az usb csatik a házam elején kitágultak, folyton kicsúsznak a perifériák csatlakozói, nekem kinyitható a ház eleje, hogy fúdefasza dizájnja legyen, nos, ezt a macskám egy hét alatt megoldotta, hogy letörjön. (azóta visszaragasztottam elég frappánsan, nyithatóra)
  Volt, hogy részegen véletlenül belerúgtam az oldalába, behorpadt ahogy azt illik. Nincsenek porszűrők, hetente takaríthatom, az elülső cooler úgy bele volt csavarva, hogy flexel bírtam csak levágni miután bekrepált, stb.

  Egy 5970-es vga pedig sírna sztem ha ilyen házba kerülne, de ez már részletkérdés.
  Szépnek szép de ha +10k-t rádob az ember, akkor az nem két évig fogja bírni, hanem mondjuk tízig. Pl legkisebb HAF...
 • 10.
  2010. 08. 26. 18:15
  azigen belerakod a hd5970 edet CF-edet 1 core i7 es procival felbaszod alaphűtővel 3.6ghz-re és 1 év mulva észlelesz vmit játék közbe hogy 'NÉMÁ Óvad a ház oldalaez hülyeség h gagyi vas vas(vagy akármi )
  ha csak nem ott akarod összehegeszteni rajta a gyereknek a vasrácsot hogy le ne forduljon az ágyrol akor nem lesz semmi baja (szerintem)
 • 9.
  2010. 08. 25. 13:50
  Az AeroCool ezen árfekvésű házai nagyon gagyi anyagminőséggel készülnek, sok velük a szívás. Persze attól még jól néz ki, de egy konfignál nem nagyon húzzák tovább ha aktívan vannak használva.
 • 8.
  2010. 08. 25. 13:14
  X-factoros ház. Am tetszik.
 • 7.
  2010. 08. 25. 01:07
  Én erre a házra várok: Fractal Design Define R3. Csak még picurka hazánkban nem kapni.
 • 6.
  2010. 08. 24. 23:42
  szerintem az aerocoolnak egész jo ára vna csak az a gond hogy nem oldalról lehet belerakni a winchesterek ami higyjétek el neekm nagyon nagy probléma manapság mert a videokártya mellett nem fér el a kezed!!(saját tapasztalat)
  a gamereknek ez nem jó ház....nekik légtér kell
  ez meg 1 átlagos ATX ház NEM a nagyobbik fajta ATX,amibe lehet oldalrol rakni winyót ..aki megfogadja tanácsom az olyat vesz amibe oldalról lehet rakni vinyót
 • 5.
  2010. 08. 24. 20:34
  firekeeper csak az árát nézd!
 • 4.
  2010. 08. 24. 20:22
  nekem nem tetszik az Aerocool, mert a felesleges kábeleket nem lehet eldugni az alaplaptálca mögő, ilyen gépházból mod nélkül nem lehet igazán szép rendszert építeni.
 • 3.
  2010. 08. 24. 16:30
  Az AeroCool egész jóra sikeredett szerintem, aránylag jó a formája, meg az a 15-17 ezer forint sem annyira elképesztő összeg, viszont a cikkban nem írják a ház méreteit. Ha a midi házak között kisebb, akkor viszont nem igazán lenne jo. A Lian Li meg most hiába jó minőség, én ezt a márkát sose fogom megérteni.
 • 2.
  2010. 08. 24. 15:25
  Menthix:
  Autóiparban nem ez megy? Alapárban benne van a sárga, fekete, fehér. Feláras a kék, piros, zöld, hupilila... (csak a hasamra ütöttem a színeket illetően)
 • 1.
  2010. 08. 24. 14:54
  Színtől függően akár dupláját is elkéri? Ráadásul az alapár sem kevés! Micsoda behúzás.